Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Nyt millionunderskud i Kontor Syd

Fortsat krise i samfundsøkonomien og en dyr ekspansion betyder, at den sønderjyske forhandler for andet år i træk må indkassere et millionunderskud.

Etableringen af afdelinger i Odense, Herning og Holstebro er stadig en møllesten om halsen på Kontor Syd, som i sit seneste regnskab kommer ud med et under før skat på 4,8 millioner kroner. Dermed er det andet år i træk, at den Sønderborg-baserede forhandler må præsentere røde tal. I fjor lød resultatet på minus 4,6 millioner kroner.

»Vi kan ikke være tilfredse med sådan et resultat,« siger Kontor Syds økonomidirektør John Senger, som udover etablering af nye afdelinger også henviser til den generelle afmatning i samfundsøkonomien, når han skal forklare de pauvre resultater, som over de sidste to år har mere end halveret selskabets egenkapital, som nu er nede under seks millioner kroner.

»Det er lidt den samme sang som sidste år. Vi har investeret i mennesker, husleje og biler, men udviklingen i forretningen er ikke gået så stærkt, som vi havde ønsket os. Samtidig er vi hele vejen rundt i forretningen presset på priserne,« siger John Senger, som dog kan glæde sig over både stigende omsætning og indtjening.

Han forventer derfor, at Kontor Syd i indeværende år vil komme ud med et plus på bundlinien.

»Vi har ikke kastet os ud i store fyringsrunder, selvom vi har måttet afskedige nogle få medarbejdere,« siger John Senger, som sammen med salgsdirektør Jan Sørensen, der kom til i januar i år, står i spidsen for de knap 100 medarbejdere, mens kontor Syds mangeårige frontfigur Svend-Aage Kjær har trukket sig lidt tilbage fra rampelyset.

»Vi kommer jo nok aldrig forbi Svend-Aage, men i den daglige drift har vi en lidt mere fremtrædende rolle end tidligere, men det er klart at Svend-Aage Kjær er en vigtig profil for Kontor Syd,« lyder det fra John Senger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere