Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Både multimedieskatten og iværksætterskatten bliver afskaffet

Dyrere rødvin og skat på luftforurening skal skaffe pengene i stedet.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt offentliggjorde i går hovedpunkterne i den nye regerings politik. På side 10 i dokumentet kan man læse, at R-S-SF-regeringen med et enkelt hug afskaffer to af de mest forhadte og udskældte opfindelser i nyere skattehistorie, nemlig multimedieskatten og iværksætterskatten.

De indtægter, som staten mister ved afskaffelsen af multimedieskatten, skal findes ved at gennemføre skatte- eller afgiftstigninger andre steder. Det samme gælder iværksætterskatten, hvis afskaffelse skal finansieres fuldt ud, understreges det.

De nye skatter, der skal betale for multimedie- og iværksætter-skattens afskaffelse, kan ifølge dokumentet være forhøjelse af afgifter på cigaretter, usunde fødevarer og øl og vin, afskaffelse af fradrag for sundhedsforsikringer, begrænsning af fradrag for store pensionsindbetalinger og afgift på luftforurening.

Multimedieskatten er mange gange blevet beskyldt for at bremse digitaliseingen, fordi danskere, der tager arbejdsgiverbetalte redskaber som pc og telefon med hjem, beskattes af dem. Aktuelt beskattes man af 1500 kroner om året.

Iværksætterskatten betyder, at investorer og iværksættere, som ejer mindre end 10 procent af en virksomhed, bliver beskattet med yderligere 25 procent i forhold til, hvis ejerandelen er mere end 10 procent. Ejer man mindre end 10 procent af en virksomhed, bliver den samlede effektive skattesats 67 procent.

Det forhold har givet skatten dens kedelige øgenavn, og den har over en bred bank afholdt business angels fra at skyde penge i nye startups.

Ifølge en undersøgelse fra sidste år foretaget af Danish Venture Capital and Private Equity Association, har 65 procent af alle business angels droppet investeringer på grund af iværksætterskatten.

Præcist hvornår de to forhadte skatter bliver afskaffet, kan man ikke fortælle noget om i Skatteministeriet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere