Artikel top billede

(Foto: IDG News Service)

Københavns lufthavn bruger radiomærker

Nu skal RFID-tags hjælpe Københavns Lufthavn med at sortere baggage fra krydstogtsskibe.

Københavns Lufthavn har nu taget RFID (Radio Frequency Identification) i brug til identifikation af baggage fra krydstogtsskibe. De små radiomærker skal sørge for hurtig automatisk sortering af baggagen i et nyt anlæg, der er installeret i en istandsat hangar. Her skal man håndtere den store mængde af baggage fra de mange krydstogtsskibe, der lægger til i København.

Når passagererne forlader et krydstogtsskib i København for at flyve hjem, følger der en stor mængde bagage med, som lufthavnen skal kunne håndtere på kort tid.

Derfor har man ombygget hangaren til baggagesortering og taget det nye anlæg i brug i den travle sommerperiode. 16 nye check-in positioner er installeret til at modtage bagagen.

Ved check-in sættes der en RFID bagagelabel på, hvorefter bagagen lægges på båndet og kører ind på karrusellen. På karrusellen er der otte aftagningspositioner, der hver kan allokeres til en flyafgang.

Når et stykke bagage kommer frem til det rette aftagningssted på karrusellen, sørger RFID systemet for at der gives et visuelt signal til handleren om at tage bagagen af karrusellen.

Det skal minimere den manuelle håndtering og skabe et bedre arbejdsmiljø.

På længere sigt skal RFID muligvis bruges til at håndtere al baggagen i verdens travle lufthavne.

"For CPH har projektet haft den sidegevinst, at RFID teknologien nu er afprøvet med succes i et begrænset, men live produktionsmiljø, dette betyder at CPH er i en stærk position til at implementere RFID når det engang er tilstrækkeligt udbredt i den europæiske luftfart," siger Søren Elkjær, der er afdelingschef for Baggage Administration i lufthavnen.

Ifølge lufthavnen giver traditionelt printede stregkoder ikke en tilstrækkelig høj læserate til at processen kan foregå automatisk og hensigtsmæssigt. RFID bliver allerede brugt til at sortere baggage i lufthavne i Hong Kong, Milano og Lissabon. Det er Lyngsoe Systems, der har leveret teknologien til projektet i Københavns Lufthavn.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere