Artikel top billede

Dansk pirat-udgave af Grand Theft Auto får ros

Hæder til ungt dansk spilfirma. Og gode nyheder til alle danske spiludviklere.

Det nye spiludviklerfirma Sybo Games har lavet et spilkoncept med en tydelig reference til det populære spil Grand Theft Auto. I den nyfortolkede, danske version skal man ikke stjæle biler. Men pirater.

Grand Theft Pirate leger med tanken om, at sørøvere i virkeligheden er kontrolleret og styret af de papegøjer, der sidder på deres skuldre.

Den spilidé og den mulige forretningsmodel skaffede Sybo Games en førstepræmie ved "Pitching for your life", da der var computerspilskonference, Growing Games, i Aalborg i går.

Selve spillet er langt fra færdigt, men udviklerne kunne godt tænke sig at gøre det færdig.

"Ideen om at papegøjer i virkeligheden er en slags masterminds, der udnytter pirater til deres eget formål, var en så interessant og anderledes ide, at den virkelig motiverer os til at lave et godt spil," fortæller spiludvikler Sylvester Rishøj Jensen.

Se de første klip fra spillet i videoen. Artiklen fortsætter under videoen.


Flere penge til danske spil

Og spilbranchen i Danmark bevæger sig fremad på mange fronter.

I samme boldgade kan Nordic Game Program nu offentliggøre, at der kommer endnu en runde støttekroner til de nordiske spilhåb. Det nuværende Nordic Game Program løb frem til 2012.

Der bliver nu uddelt penge i endnu fire år til lovende spilidéer fra hele Norden.

Det er Nordic Game Program, der blandt andet har givet indledende støtte til senere spilsucceser som LimboMax & The Magic Marker og Tinkatolli.

Der vil blive uddelt cirka 14 millioner kroner ud over de næste fire år, hvor man også i højere grad vil arbejde på at få industrien til at bidrage økonomisk med at hjælpe de nye spilhåb i gang. Nordic Game Program har et samlet budget på 26 millioner kroner. De resterende midler bruges til administration og Nordic Game-konferencen.

Opdateret: Det har tidligere fremgået, at spilstøtten frem til 2016 var på 26 millioner. Det er ikke korrekt. Kun cirka 14 millioner vil blive uddelt i den periode.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere