Artikel top billede

Kendis-hackeren var bare nysgerrig

Manden, der brød ind hos stjerner som Scarlett Johansson og stjal nøgenbilleder, bedyrer at han blot var nysgerrig.

I onsdags kunne politiet i Jacksonville i Florida anholde en 35-årig mand, som menes at stå bag hackerangreb mod flere end 50 berømtheder fra underholdnings-branchen.

Han har ledt efter nøgenbilleder på kendissernes computere og smartphones - billeder, der efterfølgende er lækket på nettet.

Hackeren har blandt andet fået fat i private nøgenbilleder af skuespillerinden Scarlett Johansson og sangstjernen Christina Aguilera.

Politiet har været på sporet af manden i 11 måneder - men nu ser det ud til, at billedet af den hemmelighedsfulde "super-hacker" begynder at krakelere.

Det har tilsyneladende været meget let for hackeren at trænge ind hos de kendte. Netop det faktum, at deres privatliv allerede er udbredt i medierne, betyder typisk at det er nemt at gætte deres kodeord og sikkerheds-spørgsmål.

Det hjælper jo ikke meget at vælge "Hvad hedder min kat" eller "Hvor er jeg født" som sikkerheds-spørgsmål, hvis disse oplysninger allerede er kendt af offentligheden.

Hackeren Christopher Charney blev da også løsladt mod kaution kort efter anholdelsen og han har efterfølgende selv givet et interview til tv-stationen Action News, hvor han forsøger at undskylde sine gerninger.

"Jeg startede fordi jeg var nysgerrig, og så blev jeg afhængig af at se, hvad stjernerne laver bag kulisserne," siger Charney.

Han er "næsten lettet" over, at politiet endelig har fanget ham, og hævder desuden at han aldrig havde til hensigt at sælge eller offentliggøre billederne. Charney kan ikke forklare, hvordan billederne er sluppet ud.

"Jeg ved, at det jeg har gjort er den værste krænkelse af en anden persons privatsfære, som man kan opleve. Jeg har begået en fejl," undskylder han.

Det er måske ikke nok for dommeren, og selvom Charney siger at han vil erklære sig skyldig i retten, kan han stadig risikere flere års fængsel.

Det ventes at hackeren skal for retten i Los Angeles, hvor der er rejst 26 anklagepunkter mod ham, herunder aflytning, identitets-tyveri og uautoriseret adgang til computere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere