Artikel top billede

Undgå at blive afsløret med iPhones nye stalker-funktion

Apple har udviklet en ny app, der gør det muligt at finde din venner med din iPhone. Men pas på med at tilføje chefen - for hvis du ikke passer på, kan dine venner udspionere dig.

Sammen med det nye iPhone-styresystem iOS5 har Apple lanceret appen Find My Friends, der er enhver stalkers våde drøm.

Med den kan du se præcis, hvor dine venner befinder sig netop nu.

Det kræver blot, at du og dine venner har installeret app'en og accepteret at dele informationerne med hinanden.

Det kan lyde som en skræmmende funktion. Det kan dog også være en ualmindelig smart funktion, hvis du skal finde en ven eller kollega inde i byen.

Men hvis du ikke passer på, risikerer du at dele din position i uønskede situationer. Og har du mon lyst til, at dine kolleger, din chef eller måske endda din bedre halvdel skal kunne følge med i alt, hvad du laver?

Sådan undgår du udspionering

Du kan dog heldigvis slippe for de uheldige situationer, hvis du bruger Find my Friends med omtanke.

For det første bør du af åbenlyse grunde overveje nøje, hvem du ønsker at dele din geografiske position med i Find my Friends. Modtager du en invitation fra en person, som du ikke ønsker skal se din færden, skal du naturligvis blot ignorere invitationen. 

I stedet kan du overveje at bruge "midlertidigt-funktionen" i stedet for at tilføje folk permanent.

Her deler du, som navnet antyder, kun din position med en anden person i et begrænset tidsrum.

Som du kan se på billedet ude til højre, skal du blot vælge menupunktet midlertidigt, vælge hvem du vil invitere og herefter fastsætte, hvor lang tid vedkommende skal have lov til at se din geografiske position. 

Gå undercover

Ønsker du derimod at tilføje dine venner eller arbejdskolleger permanent, gør du det ved at vælge anmodninger og derefter "inviter venner".

Her kan du også undgå, at dine venner følger hvert et skridt, du tager. Det kan du gøre ved at slå stealth-funktionen "skjul for følgere" til.

Du finder funktionen under menupunktet "mig, og når du slår den funktion til, forsvinder du fra radaren, indtil du igen slår funktionen fra.

Har du ikke allerede installeret Find my Friends, kan du finde app'en ved at følge dette link til App Store.

Læs også:
Nye fede business-funktioner til din iPhone
Sløret er løftet - her er den nye iPhone




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere