Artikel top billede

Sparrow: Det bedste mail-program til din Mac

Det er gratis, lækkert og måske det bedste e-mailprogram til din Apple-computer.

Med sin flotte og simple brugerflade er mailprogrammet Sparrow alt det, som Apples eget program, Apple Mail, burde være:

Det er super overskueligt, lækkert og ikke fyldt med funktioner, som de færreste af os alligevel bruger 

Og sætter du pris på netop disse karakteristika, finder du næppe en bedre mail-løsning til Mac end Sparrow. 

Gratis til Gmail

Sparrow findes i en gratis version, der indeholder reklamer og kun virker med Gmail-konti, mens du for 59 kroner får Sparrow i en reklame-fri udgave, der virker med alle slags mailadresser.

Når du første gang åbner Sparrow, bliver du mødt af en ultra-simpel brugerflade, som har en slående lighed med den, som Twitter-brugere kender fra Twitters app til Mac.

Sparrow fylder kun en lille del af din skærm (med mindre du vælger at maksimere, naturligvis), og i venstre side får du en lille simpel menu med en række ikoner. I højre side har du en fane med en oversigt over din indbakke. Du kan dog også få tilføjet en ekstra fane, hvor du kan se indholdet af din mail, uden at du behøver klikke på mailen for at åbne den.

En letvægter - på den gode måde

Men ikke nok med at Sparrow ikke fylder meget på dit skrivebord. Det lader heller ikke til at tage meget processorkraft, når du har det kørrende i baggrunden, mens du arbjeder.

Og bruger du tilføjelsesprogrammet Growl, popper der en besked op i højre hjørne, hver gang du modtager en ny mail.

Når du skal svare på mailen, er selve tekstfeltet som udgangspunkt relativt lille, hvilket lægger op til, at du fatter dig i korthed - og det er sjældent nogen dum idé i en hverdag, hvor vi ofte skal svare på bunkevis af mails.

Derfor er Sparrow genialt med Gmail

Den største fordel ved Sparrow er dog, at det er ultra-let at sætte op med eksempelvis din Gmail. Dine labels fra Gmail bliver hentet direkte ind i programmet. Og du kan også få din e-mail-korrespondancer ordnet i tråde, akkurat som du kender det fra Gmail. 

Desværre var det dog også i forbindelse med Gmail-integration, at vi oplevede det eneste problem med Sparrow.

Da vi første gang satte Sparrow op med vores Gmail-konto, fik vi gang på gang en fejlmeddelelse, hvor programmet opfordrede os til at ændre på nogle indstillinger i Gmail -på trods at de var indstillet, nøjagtigt som Sparrow anbefalede det.

Fejlmeddelelsen forsvandt dog igen, efter at vi ændrede sproget på Gmail-kontoen fra dansk til engelsk, og herefter slettede Gmail-kontoen i Sparrow og satte den op igen. 

Let at sende store filer

Det kan være problematisk at sende store vedhæftede filer, og der er en risiko for, at de slet ikke når frem til modtageren, fordi mange mailservere har en grænse for, hvor store filer der kan afsendes og modtages. Tidligere har vi her i spalterne skrevet om smarte alternativer til at vedhæfte filer. 

Men det problem har Sparrow også en løsning på. 

Ud over at vedhæfte en fil på traditionel vis kan du vælge bare at bruge musen til at flytte en fil over i mail-vinduet.

Når det sker, bliver filen ikke vedhæftet, men i stedet uploadet til den Dropbox-lignende tjeneste CloudApp, og der bliver i stedet tilføjet et direkte link til filen.

Det kræver dog, at du har installeret CloudApp.

Både den gratis version og betalingsversionen af Sparrow kan du finde i Apples App Store til Mac, og du kan læse mere om Sparrow på sparrowapp.com




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere