Artikel top billede

Sådan får du de fattige til at lave dit sure arbejde

På internettet er der er et væld af tjenester, hvor du kan få folk på den anden side af kloden til at lave det sure arbejde for dig.

Det er ikke bare store virksomheder, der outsourcer arbejdsopgaver til udlandet.

Små virksomheder benytter sig også af muligheden for at få udført arbejdsopgaver til en brøkdel af omkostningerne ved at hyre freelancere fra lavtlønslande.

På internettet er det nemlig ultra-simpelt for små virksomheder at få kontakt til freelancere fra lavtlønslande som eksempelvis Indien.

Sider med navne som freelancer.com, Elance.com og oDesk.com hjælper dig med få kontakt til millioner af freelancer fra hele verden, der er klar til at byde ind på at løse dine opgaver. 

Kan du sende dit eget arbejde til udlandet?

En mulighed, der måske kan åbne for en virkeliggørelse af et scenarie, som for få år siden blev skildret af den satiriske amerikanske tv-kanal The Onion, der excellerer i at lave nyheder, som er det pureste opspind.

I indslaget fortæller tv-kanalen, at almindelige amerikanske lønarbejdere nu er begyndt at outsource deres egne arbejdsopgaver.

"Jeg tager de penge, som jeg normalt køber kaffe for, og bruger dem på at betale en inder for at gøre mit arbejde. I stedet har jeg nu tid til at udleve mit fulde potentiale," siger en ansat i en amerikansk virksomhed, mens man ser ham sidde på sit arbejde og se YouTube-videoer og maile arbejdsopgaver til en mand i Indien.

Det er dog næppe velset hos din arbejdsgiver eller voldsomt rentabelt for dig selv. Men hvis det ikke giver dig moralske forkvabbelser at betale en inder for at lave dit sure arbejde, kan du gøre forsøget på freelancer.com.  Og tager du et kig på de mange forskellige projekter, støder du blandt andet på folk, der vil betale freelancere for at lave deres universitetsopgaver.

Siden har angiveligt mere end 2,8 millioner freelancere fra hele kloden, der tilbyder stort set enhver tænkelig service.

Sådan virker Freelancer.com

Står du med en arbejdsopgave, der har brug for at blive lavet, opretter du dig som bruger på siden og laver en beskrivelse af din arbejdsopgave.

Efterfølgende kan sidens brugere byde ind på projektet. De gør de ved at oplyse deres timeløn, hvor lang tid det vil tage at udføre opgaven og ved at udfylde en beskrivelse, hvor de fortæller, hvorfor netop de er kvalificeret til at udføre opgaven. 

Ligesom det er tilfældet på eksempelvis en auktionsside, kan du efterfølgende give freelanceren karakter, så det bliver lettere at vurdere kvaliteten af de forskellige personer, der tilbyder deres arbejdskraft. 

Chef: Folk er sultne 
Og hvis vi skal tro Freelancer.com's stifter og direktør Matt Barrie, er der takket være internettet i dag masser af potentiel arbejdskraft over hele verden. 

"Folk fra hele verden bliver i dag forbundet med hinanden i et fantastisk hurtigt tempo," siger han til New York Times, hvor han desuden forklarer, at der i øjeblikket former sig en sand arbejdshær i udviklingslandene, der lader sig beskrive med tre bogstaver: P-H-D. 

Ikke fordi de nødvendigvis har en ph.d.-grad, men fordi de er: Poor (fattige), Hungry (sultende) og Driven (driftige).


Du kan outsource dine små-opgaver

Men internettet giver også mulighed for, at du kan outsource de små forstyrrende elementer i din arbejdsdag.

Det tilbyder den amerikanske tjeneste Fancy Hands. For cirka 135 kroner (25 dollar) om måneden kan du købe dig adgang til en personlig assistent, der kan løse fem opgaver om måneden for dig. 

Du kan også købe andre andre typer abonnementer, hvor det dyreste koster cirka 510 kroner (95 dollar) og giver adgang til at få løst et ubegrænset antal opgaver. Servicen er internetbaseret og virker ved, at du sender en kort mail til Fancy Hands, hvor du hurtigt beskriver din opgave. 

Det kan eksempelvis være: "Ring til min tandlæge og bestil en ny tid om en uge", "bestil et bord på en italiensk restaurant klokken 19 i aften" eller "find kontakt-informationerne på en billig tekstforfatter, der kan skrive tekster til min hjemmeside". 

Alle opgaverne bliver løst af levende mennesker, der sender dig en mail, lige så snart opgaven er løst.

Du skal dog være opmærksom på, at selv om du fint kan bruge tjenesten som dansker, kan Fancy Hands kun løse opgaver på engelsk og foretager ikke telefonopkald til numre uden for USA.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere