Artikel top billede

Pimp dine tryksager med smarte stregkoder

Se hvordan dine tryksager kan blive federe med de små smarte qr-koder.

De små qr-koder er efterhånden overalt.

Det er moderne stregkoder, som du kan skanne med din smartphone.

På den måde kan koden skabe en direkte forbindelse mellem dit trykte materiale og det materiale, som din virksomhed har liggende på internettet.

Du kan blandt andet sætte koderne på dine visitkort eller dine reklametryksager.

Eksempelvis kan du lave en YouTube-video, hvor du præsenterer dig selv og dit firma og herefter linker til den via en qr-kode på dit visitkort.

Sæt koder på din ansøgning

Du kan også gøre som skribenten af denne artikel, der har sat qr-koder på sine jobansøgninger, så en potentiel arbejdsgiver, der sidder med en hel bunke udprintede ansøgninger, hurtigt kan tage sin smartphone frem og læse eksempler på tidligere artikler.

Og det er heldigvis enormt simpelt at komme i gang med at bruge qr-koderne. Der er en lang række forskellige internetservices, som lynhurtigt kan generere qr-koder til dig. Eksempelvis Google Url Shortener (goo.gl) og Bit.ly.

Både Google Url Shortener og Bit.ly er kendt som sider, der forkorter dine lange internetadresser og erstatter dem med et ultra-kort link. 

Det vil sige, at du indsætter et længere link i et felt på siden, og herefter spytter den en ny og kortere adresse ud til dig.

Gør dit link kort

Eksempelvis kan vi i Googles Url Shortener indsætte et link til en Business Center-artikel med adressen bc.pcworld.dk/art/199612?page=2, og så får vi adressen goo.gl/ddF5z

Ønsker du i stedet at have adressen som en qr-kode, indsætter du blot dit Google-link i din browser og skriver .qr efter linket.

I dette tilfælde skriver du således: goo.gl/ddF5z.qr. Det virker på samme måde med bit.ly. Her skriver du også bare .qr efter dit link. 

Du kan også prøve tjenesterne qrstuff.com og qrcode.kaywa.com. Her behøver du ikke sætte et qr efter dit link. I stedet indsætter du et link, og herefter spytter tjenesterne med det samme en qr-kode ud til dig.

Find ud af om folk bruger dine koder

Når du skal bruge qr-koden i dit trykte materiale, gemmer du blot filen på din harddisk og indsætter billedfilen i dine dokumenter. 

Sådan får du statistikker

Både Google Url Shortener og Bit.ly kan desuden skabe statistikker, så du kan se, om folk rent faktisk bruger dine qr-koder.

Eksempelvis kan skribenten af denne artikel se, at qr-koderne ikke er blevet brugt på de seneste to ansøgninger, der er blevet sendt ud.

Det kan give anledning til enten at droppe at bruge qr-koderne eller måske skrive en kort forklaring, der forklarer læseren om, hvordan qr-koderne bruges. 

Du kan også overveje, om det i det hele taget er velvalgt at bruge en qr-kode i netop det materiale.

Qr-koder kræver net og særlig app

Det amerikanske flyselskab JetBlue havde sandsynligvis næppe stor succes, da det i sommeren 2011 kørte en kampagne med plakater med store qr-koder i New Yorks undergrundsbane. Umiddelbart kunne det ellers lyde som en god idé. Problemet er bare, at du skal have internetadgang for at kunne bruge en qr-kode. Men i New Yorks Subway er der ingen mobildækning. 

En netforbindelse er dog ikke det eneste, der kræves for at aflæse en qr-kode. Du skal også have en særlig app, der kan skanne koden. 

Det kan være Googles Android-app, Google Goggles eller iPhone-app'en, der blot hedder Scan. Du kan naturligvis også forsøge dig med en af de mange andre qr-apps, der både findes i Android Market og Apples App Store.

Læs også:
Sådan bruger du din telefon som skanner
Her har du fem geniale håndværker-apps




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Systemejer til nyudviklede systemer

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Systemejere/Application Managers til SAP-installationer

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Delivery Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere