Artikel top billede

John Lunn, director of innovation hos Paypal.

Betal uden kontanter og kort

En ny betalingsløsning fra Paypal skal gøre det meget lettere at handle i fysiske butikker.

Paypal forsøger nu at tage springet fra den elektroniske verden til de fysiske butikker. Til næste år kommer Paypal med en betalingsløsning, hvor man kan betale blot ved at indtaste sit telefonnummer og en pinkode i butikkens terminal. Det fungerer med den eksisterende hardware i butikkerne - og det er dermed en meget billig løsning for detailhandelen.

"Vi befinder os midt i en recession, hvor midlerne er begrænsede, og vi vil ikke tvinge butikkerne til at anskaffe ny hardware. Med vores løsning kan du ind i butikken uden at medbringe din pung eller noget andet, gå hen til maskinen, indtaste dit telefonnummer og din pin-kode, og herefter spadsere ud igen med den købte vare," forklarer John Lunn, der har titel som director of innovation hos Paypal.

Han fortæller at den nye løsning bliver lanceret til april i USA og på et senere tidspunkt i Europa. PayPal vil også udstede sit eget betalingskort til næste år, som bliver tilbudt alle PayPal-brugere, men den nye løsning fungerer altså også helt uden kortet.

"Bag ved denne simple løsning ligger en massse ny teknologi. Alle dine oplysninger ligger i vores 'wallet in the cloud'. Når du har indtastet din pin-kode i forretningen, så kontakter systemet vores 'wallet in the cloud' og gennemfører selve transaktionen. Det undersøger også, om du f.eks. har et gavekort, eller om du skal have bonuspoint for dit indkøb. Det ordnes alt sammen helt automatisk," siger Jon Lund.

Vent med at beslutte hvordan du vil betale

Den anden store nyhed i Paypals betalingsløsning er, at man kan vente med at beslutte, hvordan betalingen skal foregå.

"Man kan sige at vi afkobler betalingsmåden fra selve betalingen. Når du kommer hjem beslutter du måske, at indkøbet fra supermarkedet skal trækkes fra bankkontoen, mens det nye fjernsyn skal betales over kreditkortet. Det kan også være at du vælger at betale senere, afdrage eller låne pengene. Men det afgørende er, at du har friheden til at vælge. Du behøver ikke beslutte på stedet i butikken hvordan du vil betale - du forpligter dig kun til at betale, ikke hvordan det skal ske," fortæller han.

Paypal henviser til restaurant-kæden Pizza Express i Storbritannien, hvor man allerede kan betale uden at kalde tjeneren til bordet. Regningen sendes direkte til mobilen, betales med et klik og herefter kan man forlade restauranten.

Skal fungere på alle enheder

Det eBay-ejede betalingsselskab har netop udsendt en ny app til Android, men John Lunn understreger at løsningen skal fungere på tværs af alle enheder.

"Vi er agnostiske i forhold til de konkrete enheder, der bruges til at betale. Det er sådan set lige meget, om det er smartphones, computere eller fjernsyn. Du kan betale med alle de forskellige ting, som du nu bruger i dit liv. Men det afgørende er, at din digitale pung ligger i skyen," siger han.

Paypals nye løsning er også forberedt til den NFC (Near Field Communications) teknologi, der bliver spået en stor fremtid i detailhandelen. Det kræver at mobilen indeholder en NFC-chip, der kan kommunikere med butikkens terminal.

"Vi er klar til NFC, men vi vil ikke tvinge butikkerne til at investere i det nu. Jeg ser ikke NFC som en revolutionerende teknologi. Det var meget nyskabende da det kom for ti år siden, men i dag er det blot endnu en metode til at overføre din ID. Samtidig stiller det nogle krav til telefonen og det dræner batteriet," siger John Lunn.

Sikkerhed har høj prioritet

Hvis Paypal skal få succes med sit nye fremstød, kræver det at vi er trygge ved at lægge vores betalingsdata i skyen. Forårets store angreb mod Sony - hvor flere end 100 millioner brugere fik stjålet deres data - viser hvor galt det kan gå.

Men Paypal mener at man her har en afgørende fordel, fordi selskabet allerede bliver anset som en troværdig betalings-formidler og håndterer infrastrukturen for en stor del af betalingerne på nettet.

"Vi sørger for at butikken ikke har adgang til andre data end det, der er nødvendigt, og hvis de ønsker yderligere adgang skal du give dit samtykke først. Sikkerhed har en meget stor prioritet hos os. Det er derfor, folk stoler på at vi kan opbevare deres data - de stoler ikke nødvendigvis på, at en vilkårlig butik kan passe på deres oplysninger på samme måde," siger John Lunn.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere