Artikel top billede

World of Warcraft taber to millioner spillere

Alene i de sidste tre måneder er næsten én million abonnenter forsvundet.

Det ser ud til at verdens mest populære MMORG (Massively Multiplayer Online Roleplaying Game) er ramt af brugerflugt. De seneste tal viser at World of Warcraft havde 10,3 millioner abonnenter i slutningen af september. Det er et fald på næsten en million abonnenter i løbet af blot tre måneder, skriver BBC.

Hvis man sammenligner med WoW's bedste periode - der var omkring 12 millioner abonnenter i efteråret 2010 - så er der forsvundet næsten to millioner brugere.

Det faldende brugertal forklares med den stigende konkurrence fra andre spil, men det efterhånden syv år gamle WoW klarer sig stadig rimelig godt.

WoW er stadig det mest populære abonnements-baserede online-spil - og spilfirmaet Blizzard har øget sit overskud med 16 procent i det sidste kvartal sammenlignet med samme periode sidste år.

I december 2010 kom Cataclysm-udvidelsen til WoW med nyt indhold, og det faldende brugertal kan også forklares med, at mange spillere efterhånden er kommet gennem denne udvidelse.

Blizzard har valgt at holde fast i sin abonnements-model i stedet for at skifte til den free-to-play-model, som mange af konkurrenterne som Warhammer, Lord of the Rings Online og DC Universe Online nu kører med.

Der er dog nu en meget begrænset mulighed for at spille WoW uden at betale - men her er der kun adgang til en meget lille del af spillet.

Spilfirmaet har også forsøgt at spillere til at binde sig til et 12 måneders abonnement ved at lokke med en gratis kopi af Diablo III, tidlig adgang til nyt indhold - og en flyvende hest til spillet.

I december kommer online-spillet Star Wars: Knights of the Old Republic fra Electronic Arts, som måske kan blive en alvorlig rival til WoW.

Men der er også mange eksempler på spil, som uden held har forsøgt at udfordre WoW - senest det danske LEGO Universe, der lukker efter nytår.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Premium
På trods af ransomware-betaling: Dansk hotelplatform stadig ramt af problemer to uger senere
Den 9. juni blev den danske hotelplatform AK Techotel ramt af et ransomware-angreb, og modvilligt valgte selskabet dagen efter at betale løsepenge. Men i dag to uger efter, bliver der stadigvæk arbejdet på højttryk på de indre linjer, og problemerne er stadigvæk ikke løst fuldstændigt.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Kroner og ører: Sådan udregner du værdien af din sikkerhedsindsats
I dette whitepaper får du redskaber til at fastsætte den konkrete værdi af virksomhedens sikkerhedsindsats, som du kan præsentere for topledelse og bestyrelse.