Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Råd forærer formue til udvikling af velfærds-it

Forskningsråd forærer massivt millionbeløb til forskning i velfærds-it.

Læs også:
Regeringen barsler med stor it-reform af velfærden

It-revolution i milliardklassen på vej til hospitalerne

Dansk forskning i velfærdsteknologi har i dag fået en kæmpe offentlig kapitelindsprøjtning.
 
Det er en realitet efter, at Det Strategiske Forskningsråd og Rådet for Teknologi og Innovation har bevilliget 70 millioner kroner, som bliver suppleret med yderligere 120 millioner kroner i medfinansiering.

Dermed kommer den samlede bevilling op på 190 millioner kroner til forskning i velfærdsteknologi, skriver Styrelsen for Forskning og Innovation i en pressemeddelelse.
 
Offentlige og private går sammen
Bevillingen er givet til et Patient@home-projekt, der er et samarbejde mellem en række danske og udenlandske vidensinstitutioner og 29 virksomheder, hvoraf 22 er små og/eller mellemstore virksomheder med Syddansk Universitet i spidsen.
 
Patient@home-projektet er et såkaldt SPIR (Strategic Platform for Innovation and Research), der er et bindeled mellem offentlige og private parter, der i fællesskab kan løse velfærdsteknologiske udfordringer ved eksempelvis i højere grad at involvere patienterne i deres egen behandling og rehabilitering.
 
"Det Strategiske Forskningsråd lægger vægt på, at der i et SPIR er frihed for de deltagende offentlige og private parter til at kombinere grundforskning og anvendelsesorienteret forskning med innovation på den mest optimale måde i forhold til de problemstillinger, der skal løses," lyder det fra formanden for Det Strategiske Forskningsråd, Peter Olesen, i pressemeddelelsen.
 
Slår flere fluer
De mange penge til forskningen i velfærdsteknologien skal imødegå og afhjælpe flere samfundsmæssige problemer, som banker på Danmarks dør.
 
Blandt skal forskningen adressere, at en stigende andel af befolkningen bliver ældre og plejekrævende samtidig med, at arbejdsstyrken daler.
 
Samtidig skal bevillingen også styrke dansk erhvervslivs konkurrenceevne ved, at små og mellemstore virksomheder er med til at udvikle brugbare velfærdsteknologiske løsninger, der på længere sigt kan eksporteres.
 
"Derfor er jeg glad for, at så mange små og mellemstore virksomheder deltager allerede fra starten. Det lover rigtigt godt for den videre udvikling af det nye SPIR i intelligente samfundsløsninger og velfærdsteknologi," udtaler formanden for Rådet for Teknologi og Innovation, Lars Mikkelgaard-Jensen, i pressemeddelelsen.

Læs også:
Regeringen barsler med stor it-reform af velfærden

It-revolution i milliardklassen på vej til hospitalerne  




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere