Artikel top billede

Nordisk boom i SSD-salg

Men langt fra nok til at kompensere for den generelle harddiskmangel som følge af oversvømmelserne i Thailand, lyder det fra den danske kanal.

Der er kommet lidt mere gang i salget af SSD-harddiske efter
at oversvømmelserne i Thailand har sat en prop i det almindelige harddisk-marked. Det fortæller Carsten Bartholdy, der er Business Unit Manager hos Also Actebis.

»Lige efter oversvømmelserne i oktober oplevede vi. at salget af SSD-diske blev firedoblet. Jeg har ikke overblik over, hvor vi ligger nu. Men det er stadig højt,« siger Carsten Bartholdy.

Det var i samme periode, at prisen på almindelige harddiske i
en periode blev firedoblet.

»Vi fik nærmest nye priser hver dag. I dag har jeg nærmest opgivet at følge med i, hvor meget dyrere de almindelige harddiske er blevet,« siger Carsten Bartholdy.

Samtidig er prisen på SSD-diske nærmest faldet i pris, og
man kan nu se SSD-diske til omkring 1000 kroner blive solgt på det danske marked.

»Mange har simpelthen valgt at købe en SSD-disk i stedet for en almindelig,« mener Bartholdy, der mener, at det især er en nordisk tendens.

»Jeg har ikke hørt om den samme tendens hos mine kolleger. Men det passer meget godt med det generelle billede. Vi er hurtigere til at tage ny teknologi til os i Norden,« siger han.

Flere forhandlere CRN har talt med fortæller den samme historie, men de siger også samtidig, at salget af SSD-diske måske nok får et gennembrud, men at det slet ikke kan dække for den almindelige mangel på diske i markedet.

»Markedet er heller ikke løbet tør endnu. Vi kan stadig få diske. Men vi er nok ikke så kræsne med, hvilke diske det er, og hvilken fabrikant, de kommer fra. Men det er måske også meget godt, at vi får rokket lidt ved vores fordomme om de forskellige mærker,« siger Thomas Lassen fra Attech i Horsens og han
fortsætter:

»Der er en rimelig efterspørgsel efter SSD-diske. Men hvis vi skal sælge mange flere af dem, så skal de mere ned i pris. Og det tror jeg ikke sker foreløbigt. Producenterne vil slet ikke have kapacitet til at producere så mange diske heller, tror jeg,« siger han.

Det giver Carsten Bartholdy fra Also Actebis Thomas Lassen ret i.

»Intel som er næststørst på SSD i verden, har først nu produceret deres SSD-disk nummer fem million. Og der er nok ikke nogen, der vil kunne skrue produktionen voldsomt op, hvis salget af SSD-diske virkelig tog fart. Alligvel har der været en stor stigning i salget af SSD-diske, men ikke hvis man ser i forhold til salget af almindelige harddiske. Dem bliver der stadig solgt mange flere af, « siger Carsten Bartholdy.




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Test Engineer

Saab Danmark A/S

Junior System Engineer

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Underdirektør til sikkerhed og strategisk it-ledelse
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere