Artikel top billede

Google vil tjene penge på sine kort

Nu koster det penge at bruge Google Maps på sin hjemmeside, hvis trafikken er for stor.

Fra den 1. januar har Google ændret sine betingelser for udviklere som bruger Google Maps i deres egne applikationer og websider. Indtil nu har det været gratis at bruge kort-tjenesten og Google Maps er da også integreret på utallige hjemmesider.

De nye betingelser blev fremlagt i november, men træder først i kraft nu.

Det betyder at der nu gælder en trafikbegrænsning, og hvis man overskrider denne grænse skal man betale for at bruge API'en (Application Programming Interface).

Prisen afhænger af trafikken og den benyttede API og starter ved 4 dollar for hver 1.000 visninger der ligger ud over de første 25.000 visninger om dagen.

Ifølge Googles egne beregninger er det kun 0,35 procent af Maps-brugerne, der bliver ramt af denne ændring. Èn af de ramte hjemmesider er World Airport Codes, hvor udvikleren Neil Sweeney i sin blog fortæller at man vil skifte til den gratis kort-tjeneste OpenStreetMap.

Hos World Airport Codes har man valgt at satse på en blanding af Javascript Map, CloudMades Leaflet og OpenStreetQuest, der bruger det gratis kortmateriale fra OpenStreetMap.

Ifølge en artikel hos Technology Review har Googles beslutning om at tage penge for Google Maps fået mange udviklere til at søge gratis alternativer.

Den britiske ejendoms-søgemaskine Nestoria er også skiftet til OpenStreetMap, som bygger på frivillig arbejdskraft. Men kvaliteten skulle være den samme som Google Maps. En halv million brugere har allerede bidraget til kort-projektet.

I nogle dele af Europa skulle kortmaterialet i OpenStreetMap endda være mere detaljeret end i Google Maps.

Hos Nestoria har man regnet sig frem til, at man ganske enkelt ikke havde råd til at betale den pris som Google forlanger.

Der er allerede en Premium-konto hos Google Maps for de helt store brugere, som betaler mindst 10.000 dollar om året. Denne konto giver blandt andet adgang til teknisk support.

Men nu skal små og mellemstore virksomheder og private hjemmeside-ejere altså også til at betale, hvis deres sider med Google Maps tiltrækker for meget trafik.

En af de helt store Google Maps-brugere er Apple, der anvender Googles kort-tjenester i sine mobile produkter. Men Apple arbejder angiveligt på sin egen kortløsning - senest med købet af svenske C3 Technologies.

Hos Microsoft tilbyder man også en kort-tjeneste, Bing Maps, hvor brugerne skal betale hvis man overskrider et bestemt antal sessions.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.