Artikel top billede

Google vil tjene penge på sine kort

Nu koster det penge at bruge Google Maps på sin hjemmeside, hvis trafikken er for stor.

Fra den 1. januar har Google ændret sine betingelser for udviklere som bruger Google Maps i deres egne applikationer og websider. Indtil nu har det været gratis at bruge kort-tjenesten og Google Maps er da også integreret på utallige hjemmesider.

De nye betingelser blev fremlagt i november, men træder først i kraft nu.

Det betyder at der nu gælder en trafikbegrænsning, og hvis man overskrider denne grænse skal man betale for at bruge API'en (Application Programming Interface).

Prisen afhænger af trafikken og den benyttede API og starter ved 4 dollar for hver 1.000 visninger der ligger ud over de første 25.000 visninger om dagen.

Ifølge Googles egne beregninger er det kun 0,35 procent af Maps-brugerne, der bliver ramt af denne ændring. Èn af de ramte hjemmesider er World Airport Codes, hvor udvikleren Neil Sweeney i sin blog fortæller at man vil skifte til den gratis kort-tjeneste OpenStreetMap.

Hos World Airport Codes har man valgt at satse på en blanding af Javascript Map, CloudMades Leaflet og OpenStreetQuest, der bruger det gratis kortmateriale fra OpenStreetMap.

Ifølge en artikel hos Technology Review har Googles beslutning om at tage penge for Google Maps fået mange udviklere til at søge gratis alternativer.

Den britiske ejendoms-søgemaskine Nestoria er også skiftet til OpenStreetMap, som bygger på frivillig arbejdskraft. Men kvaliteten skulle være den samme som Google Maps. En halv million brugere har allerede bidraget til kort-projektet.

I nogle dele af Europa skulle kortmaterialet i OpenStreetMap endda være mere detaljeret end i Google Maps.

Hos Nestoria har man regnet sig frem til, at man ganske enkelt ikke havde råd til at betale den pris som Google forlanger.

Der er allerede en Premium-konto hos Google Maps for de helt store brugere, som betaler mindst 10.000 dollar om året. Denne konto giver blandt andet adgang til teknisk support.

Men nu skal små og mellemstore virksomheder og private hjemmeside-ejere altså også til at betale, hvis deres sider med Google Maps tiltrækker for meget trafik.

En af de helt store Google Maps-brugere er Apple, der anvender Googles kort-tjenester i sine mobile produkter. Men Apple arbejder angiveligt på sin egen kortløsning - senest med købet af svenske C3 Technologies.

Hos Microsoft tilbyder man også en kort-tjeneste, Bing Maps, hvor brugerne skal betale hvis man overskrider et bestemt antal sessions.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere