Artikel top billede

Forhandlere presses af deadline på multimedieskat

Apple-leverancer lader vente på sig, og det får bruttolønsforhandleren Flexpay til at frygte, at varerne ikke når frem til skæringsdatoen 29. februar. Tech Data lover levering til alle.

I efteråret besluttede den nye regering at sløjfe multimedieskatten, og det er hermed slut med skattefradrag på it-produkter. Der er dog indført en overgangsregel, der gælder for aftaler indgået inden 31. december 2011, og som kun træder i kraft, hvis varerne fysisk er leveret inden den 29. februar i år.

Som CRN beskrev i går kommer multimedieskattens afskaffelse til at koste Apple millioner i tabt omsætning. Men der er andre potentielle problemer i sigte.

For lønpakkeforhandleren Flexpay frygter, at Apples produkter ikke når frem i tide. Glipper leveringen, slipper kunderne ikke for at blive beskattet med 50 procent af prisen.

"Spørgsmålet er, om Apple når at levere det, de skal, inden fristen. Hvis vi ikke får leverancen rettidigt, bliver vi nødt til at sige nej tak," siger Flexpays direktør Leif Andreasen.

Tech Data: Varerne er på vej

Hos distributøren Tech Data, der leverer Apple-produkterne, lover man dog, at alle Apple-varerne når at komme frem.

"Vi får de sidste Apple-produkter hjem senest primo februar. Det drejer sig om under 10 millioner, vi har i restordre på Apple lige nu," siger afgående Tech Data-direktør Jørn Rosenmeier.

Han erkender, at der generelt har været lidt panik før lukketid på grund af situationen i Thailand. Ikke alle producenter har kunnet leve op til leveringskravene, men problemerne skulle være løst.

"Der har været få tilfælde, hvor de pågældende modeller ikke har været tilgængelige, men her har vi fundet løsninger enten ved hjælp af andre modeller hos samme producent eller andre producenter. Vi får alt klaret senest primo februar, men sådan så det ikke ud på et tidspunkt," siger Jørn Rosenmeier.

Han vil dog ikke løfte sløret for, hvilke producenter der har haft svært ved at levere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere