Artikel top billede

Så hurtigt kan du oprette mailinglister i Gmail

Det tager ingen tid at oprette hurtige postlister i Gmail.

Når vi skal sende mail her i huset, er der ofte tale om masseforsendelser, der bliver sendt til en af vores mange mailinglister.

Vi har eksempelvis en mailinglist til hele huset, en til redaktionen, en til salgsafdelingen og så videre.

Men kan du også få det samme system med mailinglister, hvis du skifter din Lotus Notes eller Outlook-løsning ud med Google Apps?

Selvfølgelig kan du det, og i Gmail og Google Apps kan du oprette dine lister på ingen tid.

Det gør du ved at oprette grupper i din adressebog, og når du skal sende en mail via Gmail, taster du blot navnet på gruppen ind dit mailadressefelt, og mailen vil herefter blive sendt til alle mailadresser i gruppen.

Sådan opretter du grupper

For at oprette en mail-gruppe skal du åbne din kontakt-oversigt i Gmail. Det kan du gøre ved at klikke på punktet "Kontaktpersoner," som du finder i den sorte bjælke øverst på skærmen, når du er logget ind med din Google-konto.

Under "Kontaktpersoner" vælger du punktet "ny gruppe" i menuen i venstre side af skærmen.

Når du gjort det, kommer en boks frem på din skærm, hvor du skal navngive gruppen. Skal du maile til venner fra fodboldholdet, kalder du gruppen "fodboldhold". Og når du i fremtiden skal maile til holdet, taster du blot ordet fodboldhold i adressefeltet, når du skal sende en mail. 

Sådan eksporterer du adresser

Problemet er dog, at dog mailinglisten som udgangspunkt kun bliver gemt hos dig, og ikke er tilgængelig for alle de andre på listen.

Du kan dog heldigvis eksportere din maillingliste og dele den med de andre i fodboldklubben.

Det gør du ved at gå ind under menupunktet "kontaktpersoner", vælge knappen "mere" og herefter "eksporter".

Ønsker du at eksportere listen til andre Google-brugere, skal du vælge at gøre det i formatet "Google CSV".


Læs også:

 
Undgå at din Gmail-chat bliver fyldt med fjolser
 

Fem gode grunde til at du skal hente Gmails nye app
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.