Artikel top billede

Her er Danmarks bedste iPad-avis

Læs dine business-nyheder på Berlingskes nye lækre iPad-app. Men pas på - den er hundedyr.

Mange mennesker har det som en fast morgenrutine, at de skimmer erhvervsiderne i favorit-avisen, før de går i gang med arbejdsdagen.

Men ønsker du at blive opdateret med dagens danske erhvervsnyheder på en iPad, har du indtil videre måttet nøjes med en række forkølede avis-apps.

Alle de store danske dagblade har indtil videre kun gjort dagens avis tilgængelig i en slags avanceret pdf-fil.

Men tidligere på måneden kom Berlingske med sin helt nye iPad-avis.

På Berlingskes nye iPad-avis kan du læse artikler fra dagens papiravis, men samtidig får du også adgang til den konstante strøm af nyheder og multimediaindhold, som du finder på Berlingskes hjemmeside.

Efterligner ikke en papiravis

Når du åbner Berlingskes nye app første gang, vil du bemærke, at den ikke forsøger at imitere det designmæssige udtryk, som du kender fra en papiravis.

Eksempelvis ligner forsiden ikke forsiden på en almindelig avis, ligesom de enkelte artikler heller ikke er sat op i spalter. 

I stedet har Berlingske forsøgt sig med et helt andet udtryk, hvor forsiden er sammensat af en slags fliser.

Hver enkelt flise repræsenterer en artikel og er udstyret med en overskrift og et billede. Det er forfriskende og anderledes, men ulempen er, at du ikke får ret mange informationer om, hvad de enkelte artikler handler om, før du åbner dem. 

Udvælger artikler til dig

Til gengæld forsøger app'en helt automatisk at udvælge artikler, som netop matcher dine interessser.

Berlingske har nemlig udviklet en særlig personlig forside - "Min side". App'en lærer automatisk, hvilke emner du interesserer dig for, og tilpasser sig dine præferencer.

Det vil sige, at hvis du mest læser nyheder om sport og finans, vil der også være flest sports- og finansnyheder på forsiden af din app.

Du kan dog fravælge personaliserings-funktionen igen, hvis du ligesom denne skribent også gerne vil præsenteres for nyheder om emner, der ligger uden for dit normale interesseområde.

Alt, alt for dyr

I stedet for personaliserings-funktionen kan du vælge kun at få vist de seneste nyheder eller udelukkende at se artikler fra dagens papiravis. 

Ustruktureret oplevelse

Desværre er det en noget ustruktureret oplevelse at læse dagens avis på iPad'en.

Artiklerne fra avisen bliver fremvist i lidt af en pærevælling, hvor eksempelvis business-nyheder bliver vist side om side med artikler om kultur, videnskab og sport.

Her vil mange nok også savne muligheden for at kunne bladre sig igennem en avis på lidt mere traditionel facon.

Det er også et irritationsmoment, at det ikke er muligt at få fremvist artiklerne på en mere struktureret facon - eksempelvis ved at få dem sorteret i sektioner.

App'en er ganske vist opdelt i sektioner, men i de forskellige sektioner kan du ikke vælge kun at få vist artikler fra papiravisen. 

En stabil app

Når det er sagt, er det dog en yderst velfungerende app, der især udmærker sig ved at være hurtig til at downloade dagens avis og samtidig fungerer yderst stabilt.

Eksempelvis har skribenten af denne artikel også abonnement på den amerikanske avis Wall Street Journal og ipad-avisen The Daily.

Her tager det ofte flere minutter at hente dagens udgave af avisen ned, og især The Daily crasher relativt ofte.

Dyr fornøjelse

Men selv om Berlingske-app'en muligvis er mere stabil end mange andre lignende apps, er den til gengæld også betydeligt dyrere.

Den er ikke bare dyr - den er alt for dyr.

Appen koster 299 kroner for en måned og 819 kroner for et kvartal. Det er ganske vist billigere end listeprisen på et print-abonnement, der koster lige knap 1200 kroner for et kvartal.

Men prisen virker især høj, hvis du sammenligner med de udenlandske alternativer. 

Eksempelvis koster et iPad-abonnement på Wall Street Journal 22 kroner om om ugen, og et helt års abonnement på iPad-versionen af ugemagasinet BusinessWeek koster 179 kroner.  

Den tårnhøje pris tyder på, at Berlingske ikke for alvor tør satse på iPad-platformen, og at man frygter at kannibalisere sin egen print-avis.

Derfor kan man også få en mistanke om, at Berlingske måske i højere grad ser app'en som et supplement til printsavisen - og ikke som et alternativ.

En formodning, der er blevet bestyrket af, at en af Berlingskes telefonsælgere for få dage siden tilbød denne skribent tre måneders abonnement på iPad-app'en til halv pris.

Telefonsælgere med gode tilbud

Tilbudet fra telefonsælgeren bestod af et abonnement på Berlingskes søndagsavis og fri adgang til app'en i kvartal for i alt 400 kroner.

Et tilbud, der i øvrigt giver Berlingske Media endnu en interessant fordel, fordi når abonnementet på denne måde bliver solgt uden om App Store, slipper Berlingske Media for at skulle aflevere 30 procent af abonnementsprisen til Apple. 

Så før du styrter ind i App Store og køber et abonnement, bør du måske undersøge, om Berlingskes Abonnementsservice ikke kan give dig et bedre tilbud.

Læs også:
 
Her er de bedste nyhedslæsere til din iPad 

Her er tre gratis app's der holder styr på dine aktier
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere