Artikel top billede

Zynga starter sin egen internet-platform

Snart er det også muligt at spille CastleVille og CityVille uden at bruge Facebook.

Det kendte spilfirma Zynga har nu startet sin egen platform for onlinespil. Indtil nu har Zynga haft et meget tæt partnerskab med det sociale netværk Facebook. De fleste af Zyngas spillere kommer fra Facebook, og til gengæld bidrager Zynga med 12 procent af den samlede omsætning på det sociale netværk.

Facebook tjener penge, hver gang spillerne køber virtuelle genstande i spil som FarmVille.

Men på den nye internet-platform kan Zynga beholde alle pengene selv. I den første betaversion er der adgang til fem af Zyngas mest populære spil; CastleVille, CityVille, Hidden Chronicles, Zynga Poker og Words With Friends.

Der er også en chat-funktion, spillerprofiler og en "social stream" - altså funktioner, som man kender fra Facebook.

Det ser ud til, at Zynga forsøger at skabe sit eget sociale netværk for spil.

Det mest interessante element i den nye strategi er, at Zynga vil åbne sin nye platform for tredjeparts-udviklere. Firmaets konkurrenter kan altså komme ind og tilbyde deres egne spil på platformen. En API (programmerings-grænseflade) bliver tilgængelig senere i år.

Det betyder på, at Zynga.com ikke blot skal fungere som endnu en salgskanal for firmaets spil, men skal etableres som en portal for hele spilfolket. Firmaet fortæller at platformen bliver lanceret i denne måned på 16 sprog, herunder dansk.

Foruden Facebook er Zynga-spil også tilgængelige på Google+, MySpace og Yahoo samt en række forskellige mobile platforme. Selskabet blev børsnoteret i december og er berømt og berygtet for sin helt specielle firmakultur.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere