Artikel top billede

Derfor stjæler gratis apps strømmen på din Android-telefon

De gratis applikationer til mobilen bruger betydelig mere energi end betalings-programmer.

Forskere fra Purdue University i Indiana har opdaget at gratis mobil-applikationer med reklamer har en skjult pris. De afslører i en ny rapport at gratis-programmerne bruger langt mere strøm end betalings-software. Det skriver digi.no.

Med et specielt værktøj kaldet "eproof" har forskerne målt hvor meget energi der bruges til programmets forskellige tråde.

De har blandt andet testet det gratis Angry Birds til Android. Her viser det sig, at den komponent der står for annoncevisninger repræsenterer hele 45 pct. af energiforbruget. Kun en mindre del bruges til selve spillet. Resten spildes til forskellige andre opgaver.

I andre applikationer kan det være helt op til 65-75 pct. af energiforbruget, der bruges til annoncer. Programmerne starter typisk med at finde brugerens aktuelle lokation, hvorefter denne information sendes til servere, som så returnerer de færdige annoncer. Det tærer alt sammen på batteriet.

Forskerne har testet strømforbruget med forskellige ældre HTC-telefoner, som Magic (Android 2.0), Tytn II (Windows Mobile 6.5) og Passion (Android 2.3). Det har ikke været muligt at teste på iPhone.

Det antydes altså, at batteriet holder længere hvis man kun bruger betalings-programmer uden annoncer.

Men der er også et andet muligt problem. Forskere fra North Carolina State University har opdaget at mange applikationer med annoncer i Android Market henter kode, der betegnes som "aggressiv", og enkelte forsøger ligefrem at indlemme mobilen i et botnet, hvor man ikke selv har kontrol over hvad der kører på telefonen.
IT-JOB

Metroselskabet og Hovedstadens Letbane

IT-medarbejder til helpdesk

Continia Software A/S

Software Engineer - Frontend

Smartpage A/S

Frontend-udvikler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.