BREAKING:IT Relation køber mægtige Itadel

Artikel top billede

Forskere udvikler super-chip

Den nye chip kan holde til meget høje temperaturer og høj belastning - og så er den gennemsigtig.

En forsker har udviklet en ny type hukommelseschips med bemærkelsesværdige egenskaber. De nye chips er gennemsigtige, de er så fleksible at de kan foldes som et stykke tyndt papir, de kan holde til temperaturer på mere end 500 grader - altså mere end dobbelt så varmt som i en køkkenovn - og de er så hårdføre, at de kan holde til en tur i tørretumbleren - eller til Mars.

Samtidig har de nye chips en unik 3D-arkitektur, som betyder at de kan gemme mere data på mindre plads.

"Disse chips kan få stor betydning for elektronik-industrien, som i øjeblikket leder efter en erstatning for Flash-hukommelse. De har betydelige fordele i forhold til dagens Flash-chips, som findes i hundreder af millioner Flash-nøgler, smartphones, computere og andre produkter. Flash har stadig seks eller syv år foran sig, hvor det kan blive mindre, men så rammer udviklerne en fundamental barriere," siger forskningsleder James M. Tour.

Forskerne forestiller sig at de nye gennemsigtige chips kan indbygges i bilers forrude, så kan man integrere computeren og hukommelsen direkte i glasset.

De første prototyper af de nye chips blev allerede sendt op med et russisk Progress 44 rumfartøj i august 2011 - men opsendelsen var en fiasko og fartøjet nåede aldrig ud i kredsløb. Stumperne er nu spredt over Sibirien. Men forskerne vil gøre et nyt forsøg i juli 2012, og det skal vise hvordan de nye chips klarer strålingen i rummet.

Teknologien kunne bruges til en ny generation af meget tynde og stærke touch-screens og det kunne betyde at man kan gøre telefonerne endnu slankere, fordi hukommelsen bliver integreret direkte i skærmen. James M. Tour fortæller at man allerede forhandler med mulige producenter.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
IT Relation på opkøbstogt: Itadel er femte opkøb på blot seks måneder: Nærmer sig nu omsætning på halvanden milliard kroner
Itadel med mere end 300 medarbejdere bliver IT Relation femte opkøb siden december. Med købet nærmer IT Relations sig en omsætning på halvanden milliarder kroner og runder nu 1.000 medarbejdere.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.