Artikel top billede

Sådan deler du din kalender med venner og kolleger

Se hvor let du kan dele udsnit af din Google-kalender med venner, kolleger eller kunder.

En kalender behøver ikke altid være fortrolig. Der er også situationer, hvor det kan være en fordel at dele udpluk af din kalender med andre. 

Det kan eksempelvis gøre det lettere at finde det bedste tidspunkt, når du skal holde et møde med en kollega eller kunde. 

De fleste kalenderprogrammer har en funktion, der gør det muligt at gøre dele af din kalender offentlig.

Men i dette eksempel har vi dog valgt kun at tage udgangspunkt i, hvordan du deler din kalender med Google Calendar. 

Den hurtige løsning

En af denne skribents favoritmetoder er at bruge tredjepartstjenesten PubMyCal. 

Det er en fremragende løsning, hvis du indimellem har brug for hurtigt at dele dine kalender-aftaler for en eller flere dage.

Du går blot ind på pubmycal.com og logger ind med din Google-konto. Herefter vælger du din kalender og de datoer, som du ønsker at offentliggøre. Til sidst indtaster du mailadressen på den eller dem, som du vil dele dine kalender-data med.

Når du gjort det, vil modtagerne straks få en mail med en pæn og nydelig oversigt over dine aftaler.

Aftalerne vil også indeholde et link til Goole Calendar, hvor det er muligt at få mere information om den enkelte aftale.

Modtageren af mailen kan dog kun bruge linket, hvis du rent faktisk har gjort den offentlig tilgængelig i Google Calendar eller specifikt har delt aftalen med modtageren af mailen. 

Men selv uden denne funktion virker PubMyCal glimrende, og som det altid er tilfældet med den slags tjenester, skal vi naturligvis gøre dig opmærksom på, at du ved at bruge PubMyCal giver en tredjepart adgang til dine kalender-data.

Ønsker du ikke at bruge en tredjeparts-løsning som PubMyCal, kan du på de næste sider se, hvordan du deler dine aftaler direkte i Google Calendar.

Gør dine Google-kalender offentlig

Det er dog også muligt at offentliggøre dine kalender-oplysninger direkte i Google Calendar. 

Ønsker du at dele dine oplysninger i Google Calendar med andre, skal du som det første gå ind i Google Calendar, og i venstre side af skærmen skal du klikke på den lille trekant ud for den enkelte kalenders navn. 

Her vælger du "del denne kalender".

Det skal dog bemærkes, at du i Google Calendar kan oprette flere forskellige kalendere. Eksempelvis kan du både oprette en kalender, der hedder privat, og en anden, der hedder arbejde, og du behøver naturligvis ikke dele din private kalender med dine arbejdskontakter. 

Sådan bliver dine aftaler offentlige

Når du har valgt "del denne kalender", kan du vælge at sætte flueben i "gør denne kalender offentlig". 

Det betyder, at alle aftaler i din kalender bliver synlig for alle. Du kan dog vælge ikke at offentliggøre indholdet i den enkelte aftale, men i stedet blot lade det fremgå af din kalender, at du er "optaget".

Vi vil dog opfordre dig til at tænke dig grundigt om, før du vælger at gøre hele din kalender synlig for alle. Ifølge Google betyder det, at det eksempelvis også vil være muligt at finde din kalender i en Google-søgning. 

Der er dog situationer, hvor det kan være en god idé.

Eksempelvis hvis du laver en kalender for dit firma, hvor det er muligt for kunder at se, hvilke messer de kan møde dig på, eller hvis du har et musikband eller fodboldhold og gerne vil lægge jeres spilleplan ud på nettet. 

Du kan dog også vælge at gå mindre radikalt til værks og blot dele din kalender med enkelte udvalgte personer.

Det gør du ved at indtaste personens e-mailadresse under punktet "Del med bestemte personer." 

Virker det for grænseoverskridende at dele hele din kalender, kan du også vælge blot at gøre den enkelte aftale offentlig. Det gør du ved at klikke på din aftale, og under punktet "fortrolig" vælger du "offentlig", hvis du ønsker, at aftalen skal være synlig for alle.

Ønsker du ikke at andre end dig selv skal have adgang til den, vælger du "privat".

Sådan deler du dine aftaler

Nu har du gjort dine aftaler synlige. Men hvordan deler du dem så? 

Det gør du ved først at klikke på den lille trekant ud for kalenderen og vælge "indstillinger for kalender".

Når du har gjort det, scroller du ned til punktet "webadresse for kalender." 

Her finder du tre knapper, hvor der står XML, ICAL og HTML. 

XML og ICAL er to af de mest udbredte kalender-formater, som gør det muligt at læse din kalender med andre kalenderprogrammer, mens du med HTML-knappen gør din kalender synlig direkte i en webbrowser. Det er især en glimrende løsning, hvis du har brug for at give en kollega eller en forretningsforbindelse et hurtigt indblik i din kalender.

Til højre for de tre knapper finder du også dit såkaldte kalender-id, som andre brugere af Google Calendar, skal bruge, hvis de vil have adgang til din kalender. 

Du sender blot dit kalender-id til dem. Herefter kan de gå ind i deres Google Calendar, klikker "Andre kalendere" og indsætte dit kalender-id under "tilføj en kollegas kalender".

Læs også:
 

Her er kalenderprogrammet som du vil elske  

Her har du fire alternativer til din Outlook-kalender  

Sådan får du styr på Gmails totalt rodede adressebog
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere