Artikel top billede

Apple har adgang til alle iCloud-data

Trods kryptering har Apples egne medarbejdere adgang til alle dine data på iCloud-serverne.

Apple har fuld adgang til alle data som er gemt i firmaets sky, iCloud, selvom der anvendes kryptering til at beskytte dine data. Der er nu mere end 100 millioner brugere, som anvender iCloud, og det har fået Ars Technica til at se nærmere på databeskyttelsen.

Her fremgår det, at Apple kan læse alle bogmærker, notater, kontaktoplysninger, e-mails, kalenderaftaler, huskesedler og andre data, der er placeret i skyen.

I licensbetingelserne (her gengivet på originalsproget) hedder det da også, at Apple kan "pre-screen, move, refuse, modify and/or remove Content at any time". Desuden kan Apple udlevere data til myndighederne og kontrollere om der er tale om copyright-overtrædelser.

"Det kan godt være, at Apple krypterer data på deres drev, men de har stadig nøglen. iCloud data bliver ikke krypteret med en bruger-defineret nøgle. De bliver krypteret med nøgler, som Apple definerer og kontrollerer," siger Securosis-chef Rich Mogull til Ars Technica.

Men det samme gælder for Dropbox, box.net og mange andre lignende tjenester.

Hos Dropbox har man også betinget sig, at data kan blive udleveret til myndighederne og gennemgået for ulovligt indhold, men Dropbox henviser til, at medarbejderne kun har adgang til se metadata og ikke selve filerne i dine mapper.

Men Robby Gulri fra cloud-sikkerhedsfirmaet Echoworx understreger, at der altid vil være en risiko.

"Blot fordi data er krypteret kan man ikke være sikker på, at de er beskyttet. I et symmetrisk krypteringssystem er der altid en bagdør. Der er altid en risiko for, at en medarbejder bruger hovednøglen til at dekryptere og læse dine data," siger han.

Han mener at cloud-tjenesten bør bruge asymmetrisk kryptering, hvor der bruges to nøgler - en offentlig og en privat. Den private nøgle sørger for, at det er kun er dig, der kan få adgang til dine data.

Ars Technica anbefaler at virksomheder helt bør undlade at bruge iCloud for at undgå, at deres følsomme data lander i de forkerte hænder. Men det kan være svært at kontrollere medarbejdernes brug af cloud-tjenester på iPhone og andre mobile enheder.

En mulig kompromisløsning kan være at begrænse iCloud til nogle få datatyper, hvor der ikke er den store risiko, som musik og applikationer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft: Slut med at overføre data til USA - garanterer at al data fra EU-kunder fra næste år kan blive i Europa
Det er slut med at sende data over Atlanten for Microsoft, der nu over for alle sine bekymrede kunder med et nyt 'pledge' garanterer, at al europæisk data kan blive i europæiske datacentre og ikke vil blive sendt til USA. Se Microsofts løfte her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.