Hæv penge med din håndflade

I Japan bliver kreditkortet snart overflødigt.

Ved at scanne din iris eller fingerspids kan du allerede i dag verificere, hvem du er, og åbne låste døre.

Næste skridt bliver at hæve penge udelukkende ved hjælp af din krop.

Japan er på den front langt fremme. Allerede i efteråret vil en japansk bank tillade kunder at hæve penge via biometriske godkendelser.
Ogaki Kyoritsu Bank vil i september opstille hæveautomater i flere filialer.
Når Ogaki Kyoritsu Banks automater er i funktion, kan kunden give sig til kende og verificere sig ved at lægge sin håndflade på automaten, indtaste fødselsdato og en firecifret pin-kode. Kreditkortet er sendt på pension, fortæller Nikkei.

Det fjerner umiddelbart den risiko for kortscannere, som også plager danske banker. Ved at lægge en skal over automaterne har kriminelle haft held til at fravriste kunders kortoplysninger og koder, uden at kunderne anede, at de selv havde overgivet oplysningerne til de kriminelle.

På grund af katastrofen

De kortløse automater er blandt andet et resultat af jordskælvet og oversvømmelserne i Japan sidste år. I tiden efter katastrofen havde mange japanere ikke længere deres personlige dokumenter og kunne derfor heller ikke hæve penge.

Den kommende løsning i Japan kræver, at brugerne skal registreres til at bruge den. Men når de har indgivet deres biometriske data til banken, kan de fremover meget nemt hæve penge eller foretage andre transaktioner.

Der findes allerede biometrisk kontrol i nogle hæveautomater, men som i den på billedet kræver de stadig et fysisk kort som ekstra sikkerhed, hvor de biometriske oplysninger er placeret, så hvis kortet forsvinder er brugeren forment adgang.

Læs mere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere