Artikel top billede

PGP-kryptering kan være knækket

Er krypterings-programmet PGP sikkert? Den tyske regering hævder, at man er i stand til at knække krypteringen, men Symantec afviser.

Phil Zimmermanns berømte krypteringsprogram PGP (Pretty Good Privacy) bliver normalt regnet for at være umuligt at knække. Derfor har det vakt opsigt, at den tyske regering nu hævder at landets efterretnings-tjenester er i stand til at afkode PGP-krypteret kommunikation. Symantec har allerede reageret og afviser, at krypteringen er for svag.

Et parlamentsmedlem sendte følgende spørgsmål til den tyske regering: "Er den anvendte teknik i stand til at afkode og analyseret krypteret kommunikation (som SSH eller PGP) helt eller delvist?". Svaret fra regeringen lød: "Ja, den anvendte teknik er grundlæggende i stand til det, afhængig af krypteringens art og kvalitet".

Dette svar bliver tolket som en indrømmelse af, at krypteret kommunikation ikke længere er sikker mod aflytning.

PGP anvender det såkaldte public-key-kryptering med en offentlig og en privat nøgle, og det burde være umuligt at knække krypteringen, medmindre man kan få fat i den private nøgle.

Symantec sælger flere kommercielle PGP-implementeringer og her afviser man, at programmet skulle være usikkert. Et matematisk angreb på selve krypteringen bliver udelukket, men Symantec mener at regeringen sandsynligvis henviser til et trojaner-angreb, hvor den private nøgle bliver kopieret og kodeordet opfanget med en keylogger på brugerens computer.

PGP understøtter derfor smartcards og tokens, som bruges til at lagre den private nøgle, så den ikke ligger på harddisken.

Desuden henviser Symantec til, at kildeteksten for PGP er frit tilgængelig, så alle kan tjekke programmet for baghuller og svagheder. Kildeteksten til programmet bliver hentet mere end 60.000 gange om året, ifølge Symantec.

Krypteringen bygger på kendte algoritmer og standarder, og hvis den tyske regering virkelig har knækket koden, så rammer det alle former for produkter der bruger kryptering i en eller anden form. Men det bliver regnet som usandsynligt.

I Tyskland har der været stor debat om den såkaldte statstrojaner, som myndighederne har udviklet for at bryde ind i forskellige former for beskyttet kommunikation.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsofts løfte om at holde data i EU sætter AWS og Google under pres - også selv om Microsoft nok ikke kan holde det
Kommentar: Med løftet om at passe bedre på europæiske data sætter Microsoft konkurrenterne under pres. Det spændende er nu, hvor meget bund, der er i løftet - og hvad Googles og AWS' svar bliver.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.