Artikel top billede

Canadisk it-kæmpe vil hapse Logica

Næsten 16 milliarder kroner i kontanter er på bordet i gigantisk handel. 700 danske ansatte kan dermed skifte arbejdsgiver.

Logicas bestyrelse har besluttet at anbefale et overtagelsestilbud fra den canadiske konsulent-kæmpe CGI. CGI har nemlig tilbudt at lægge omkring 15,8 milliarder kroner på bordet for at hapse Logica. Pengene bliver ifølge tilbuddet lagt i kontanter.

CGI, der beskæftiger 31.000 medarbejdere og har kontorer over det meste af verden - dog ikke i Norden - ser opkøbet som et led i en nødvendig og uomgængelig global konsolidering.

"VI tror på, at vi har fundet det rigtige opkøb til den rigtige pris på det rigtige tidspunkt til at kunne skabe en af de meget få sande uafhængige globale end-to-end teknologiske service-providers," lyder det i en kommentar fra CGIs CEO, Michael Roach.

CGI har en markedsværdi på knap 32 milliarder dollar og er derfor værdisat til omkring det dobbelt af, hvad de nu vil lægge på bordet for Logica, som med sine godt 40.000 ansatte - heraf godt 700 i Danmark - ellers rent medarbejdermæssigt er større end det canadiske firma.

Logica havde sidste år et overskud på 250 millioner kroner ud af en omsætning på 36 milliarder kroner, mens GCI havde et overskud på 3,2 milliarder kroner ud af en omsætning på 25 milliarder kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
De virker skræmmende godt: Med Apples nye Airtags kunne jeg spore mine chefer (og mine ting) med mobilen
Apples Airtags er uhyre effektive og lette at anvende - og det giver grund til bekymring.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.