Artikel top billede

RSA afviser at tokens kan hackes

Nu hævder forskere, at de har knækket et RSA-token på 13 minutter. Men RSA afviser.

En gruppe af sikkerheds-forskere fra flere europæiske universiteter fortæller nu, at de har fundet en alvorlig sårbarhed i de populære tokens fra RSA. Det er en lille enhed på størrelse med en nøglering, som bruges til at generere engangs-kodeord. Der er mindst 40 millioner af disse tokens i brug, og sidste år måtte RSA udskifte mange af dem efter et internet-angreb, hvor hackere havde fået fat i følsomme informationer om systemet.

Nu har forskere altså fundet et nyt sikkerhedsproblem. I deres forskningspapir hævder de, at det er lykkes at knække et token på blot 13 minutter.

Det enkelte token genererer en unik kode hvert minut, som er en kombination af en unik seed-code på den enkelte enhed og klokkeslettet. Koden kan så bruges som et engangs-password til f.eks. netbanker.
 
Selv hvis koden bliver opsnappet, er det således ikke muligt for en hacker at logge sig ind på netbanken med den samme kode - og det skulle være umuligt at gætte koden.

Men forskerne mener altså, at sikkerheden er mangelfuld. RSA-teknologichef Sam Curry har allerede reageret i et blogindlæg, hvor han afviser, at der skulle være et problem. Der er tale om en teoretisk sårbarhed, som ikke kan udnyttes i praksis, mener han.

Det kræver nemlig, at angriberen både er i besiddelse af det pågældende token og den tilhørende pin-kode. Desuden hævder RSA, at angriberen ikke kan få fat i den private nøgle på det pågældende token, og den funktion, der genererer engangs-kodeord, skulle ikke være kompromitteret.

Dermed ser det ud til, at RSA ikke har tænkt sig at gennemføre en ny stor ombytning af tokens, ligesom det skete sidste år. Det menes, at RSA-hackerne sidste år fik fat i seed-koder eller den algoritme, der bruges til at generere engangs-kodeord.

Det blev muligvis brugt til et hacker-angreb mod Lockheed Martin, hvor mistanken rettede sig mod Kina.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere