Artikel top billede

Krævede 1,5 million kroner for domæne - mistede det

Klagenævnet kræver 15 år gammelt domæne overdraget.

Er Energi.dk 1,5 millioner kroner værd? 

Det mente den nuværende registrant, der nægtede at afstå domænet for alt under halvanden million kroner. Nu har Klagenævnet for Domænenavne besluttet, at registranten skal aflevere det. Og den nuværende registrant får ikke fem flade øre for det.

Den bortdømte registrant har ellers haft kontrol med domænet siden 1997 - i 15 år.

Klagenævnet mener ikke, at han længere er den retmæssige indehaver, der har mest gavn af domænet. Desuden er det på kant med domæneloven at opretholde et domæne udelukkende for at sælge det.

Et længe eftertragtet domæne

Registranten af Energi.dk registrerede det i 1997. Siden dengang har han drevet flere virksomheder med firmanavne, der knytter sig til domænet: "Alternativ Energi" og "Djurs Energicenter". Men det seneste blev solgt i 2008.

Personen, der nu har fået overdraget domænet, stiftede allerede i helt tilbage i 2000 firmaet "Energi.dk" - dog uden at have kontrol med domænet af sammen navn.
Indehaveren vidste altså godt, at domænet var optaget. Men han skrev sig på venteliste og håbede, at domænet en dag blev frit. Det gjorde det ikke, og i stedet forsøgte han tidligere i år at forhandle sig til domænet for 1.000 kroner.

Men det købstilbud blev afvist. En pris på under 1.500.000 kroner var uinteressant, fik han at vide.

"Jeg har bestemt ingen intentioner om at overdrage domænenavnet www.energi.dk til klager, da det er min ejendom, det er aktivt og har været det i over 15 år. Jeg kan ikke gøre for, at en anden kalder sit firma for energi.dk og så bare regner med at man får www.energi.dk, som han selvfølgelig har vidst var optaget, da han startede sit firma i 2000," skriver han til klagenævnet.

Men det var klagenævnet ikke enig i.

Lovstridigt med økonomisk gevinst for øje

Klagenævnet for Domænenavne har i sin seneste række af afgørelser frataget den oprindelige registrant retten til domænet.

Klagenævnet mener, at registreringen i et større eller mindre omfang har været opretholdt med håb om økonomisk vinding ved salg. Og det er ikke længere lovligt ifølge den danske domænelov (§ 12 Stk. 2).

Men klagenævnet er godt klar over, at den oprindelige registrant ikke registrerede det i tidernes morgen for at sælge det videre med fortjeneste.

Men fordi det ligger klart, at personen har solgt det firma, som domænet var relevant i forhold til, og fordi han på hjemmesiden skrev, at domænet kunne købes, så finder klagenævnet alligevel, at det er en overtrædelse af domæneloven.

"På baggrund af de foreliggende oplysninger finder klagenævnet, at indklagedes reelle formål med at opretholde registreringen af domænenavnet "energi.dk" er at opnå en økonomisk gevinst gennem videresalg af domænenavnet."

Energi.dk skal i fremtiden bruges til den nye registrants firma, der arbejder med at synliggøre sine kundernes energiforbrug og ressourceforbrug via internettet.

Læs hele afgørelsen hos DK Hostmaster (PDF).




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere