Artikel top billede

Yammer-chef: Silicon Valley er ved at dø

Silicon Valley er berømt som et mekka for iværksættere, men det er måske slut nu.

For en måned siden blev det sociale netværk Yammer, et slags internt Facebook til virksomheder, solgt til Microsoft for omkring syv milliarder kroner. Dén handel har gjort firmaets chef, David Sacks, til en meget rig mand, men alligevel kritiserer han nu Silicon Valley i et indlæg på Facebook. Det har udløst en skarp debat, hvor Marc Andreessen - medstifter af Netscape og Andreessen Horowitz - har meldt sig til orde.

"Jeg tror, at Silicon Valley, som vi kender det, kan være historie. For at skabe et succesfuldt nyt firma skal du finde en ide som 1) ikke allerede er blevet opdaget af et af de store internet-selskaber, som kører bedre end nogensinde før, 2) kan lanceres og afprøves for mindre end fem millioner dollar, som er den typiske start-investering og 3) kan beskyttes mod det massive angreb fra disse store selskaber, når de har opdaget hvad du er i gang med. Hvor mange af den slags ideer er der tilbage?" skriver David Sacks i sit indlæg.

Han har selv investeret i andre nystartede firmaer som Uber og Cherry, men han mener altså, at det bliver sværere for de små start-ups at konkurrere med giganterne som Google og Facebook. En større del af innovationen vil fremover komme fra de store spillere med masser af ressourcer, mener han.

Marc Andreessen, som er en af de mest aktive investorer i Silicon Valley, er lodret uenig. Han mener tværtimod, at store virksomheder har svært ved at skabe den innovation og udvikle nye ideer, som typisk kommer fra små nystartede firmaer. Andreessen sidder dog også selv i bestyrelsen hos giganter som HP og eBay.

"Der er kun få kompetente giganter. Samtidig mister de konstant deres dygtigste medarbejdere, som forsvinder til start-ups, og det begrænser også deres evne til at fortsætte med at levere innovation. Efterhånden som de bliver mere magtfulde, vælger de i stigende grad at prioritere stabilitet frem for forandring," skriver Marc Andreessen i den lange debat-tråd, hvor flere andre kendte investorer også blander sig i diskussionen om Silicon Valleys fremtid.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere