Artikel top billede

Her er de rigeste it-milliardærer i verden

På den årlige Forbes-liste over de superrige ligger Bill Gates og Larry Ellison stadig i toppen.

Der er kun få overraskelser på den seneste rangliste fra Forbes over de 400 rigeste amerikanere. Den store taber er Facebook-stifteren Mark Zuckerberg, der er faldet tilbage fra plads 14 sidste år til nr. 36. Efter Facebooks børsnotering tidligere i år er selskabets aktiekurs næsten halveret, og det har også ramt Zuckerberg hårdt. Men den 28-årige har dog stadig en formue på næsten 60 mia. kr.

I spidsen ligger som sædvanlig Bill Gates med 376 mia. kr. og Oracle-chef Larry Ellison med 233 mia. kr. Manden der startede Amazon, Jeff Bezos, er nr. 11 med en værdi på 131 mia. kr.

På en delt 13. plads ligger de to Google-stiftere Larry Page og Sergey Brin, som hver har en formue på omkring 114 mia. kr.

Microsoft-chef Steve Ballmer er nr. 19 med 90 mia. kroner, og Michael Dell ligger som nr. 22 med 83 mia. kr.

Men der er mange flere it-navne på listen. Den tidligere Google-chef Eric Schmidt har 42 mia. kroner og er dermed nr. 45 blandt de rigeste i USA, mens Intels Gordon Moore - manden bag Moore's lov - har en værdi på 27 mia. kr.

Så er der Paypal-stifteren Elon Musk - der også har startet SpaceX og Tesla Motors - med en formue på 15 mia. kr. Dermed lander han som nr. 190 på listen.

LinkedIn-stifteren Reid Hoffman lander på en 229. plads med 11 mia. kr., og HP-chef Meg Whitman er nr. 285 med en formue på omkring 10 mia. kr.

Længere nede på listen er mindre kendte it-navne som Sun-medstifteren Vinod Khosla (nr. 328), Napster-milliardæren Sean Parker (nr. 347), Yahoos David Filo og Jerry Yang (begge nr. 360) og Twitter-stifter Jack Dorsey (nr. 392).
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere