Artikel top billede

Her koster piratkopiering 10 års fængsel

I Japan kan upload af piratkopier nu straffes med op til 10 års fængsel.

En ny lov i Japan betyder, at pirater kan risikere meget strenge straffe. Det er allerede ulovligt at hente og udbrede piratkopieret materiale i Japan, men der har ikke været nogen straf - indtil nu. Fremover kan ulovlig upload af copyright-beskyttet musik og film straffes med op til 10 års fængsel  og en bøde på næsten 800.000 kroner. Den maksimale straf for download af piratkopier er på to års fængsel og 160.000 kroner i bøde. Det skriver BBC.

Det er landets stærke musik-industri, der har presset på for at få de strenge straffe. Japan er det andetstørste marked for musik i verden - kun i USA bliver der solgt endnu mere musik.

I teorien kan internet-brugere risikere at blive straffet under den nye lov, allerede hvis de blot downloader én ulovlig fil.

Det japanske musik-brancheforbund anslår, at der hentes 10 ulovlige filer for hvert musikstykke, der sælges lovligt. Hos Sony Music Entertainment Japan er man da også meget positiv over for de nye strenge straffe.

Men den japanske advokat-forening har kritiseret, at piratkopiering nu skal stemples som en kriminel handling.

"Man bør være meget forsigtig med at behandle personlige handlinger som kriminalitet, og den faktiske materielle skade fra den enkelte ulovlige download er meget lille," hedder det i en kommentar fra foreningen.

Men det har ikke ændret holdningen hos de japanske politikere, som vedtog loven tidligere i år. Det førte til en bølge af cyberprotester og "defacements" hos de store politiske partier på nettet. En gruppe med Anonymous-masker har også protesteret på gaden i Tokyo.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere