Artikel top billede

Dansk opfindelse kan spore stjålne køretøjer uden gps

Antenner i Post Danmarks biler kan bruges til at finde stjålne biler og cykler.

En ny og meget lille elektronisk enhed med det passende navn Diims skal gøre det muligt at opspore sine ejendele i hele Danmark - uden indbygget gps. Den lille enhed udsender et elektronisk radiosignal, der kan opfanges af antenner installeret i Post Danmarks biler og bygninger.

Postbilerne kommer rundt overalt i landet, og den forsvundne genstand skal blot befinde sig inden for 10-200 meter fra antennenetværket for at blive registreret. Herefter kan ejeren se registreringen i et onlinesystem eller med den tilhørende app.

"Teknologien er både simpel og effektiv og kan nemt gemmes væk i de ting, du bruger allermest, og som du er træt af at miste. Vi sikrer, at du altid kan holde øje med, hvor dine ejendele befinder sig," siger Nicolai Lind Jørgensen, salgschef for Diims-konceptet.

Den lille enhed måler fire centimeter i diameter og er ti millimeter tyk. Det er den danske virksomhed Commotive, der står bag konceptet. Her forventer man, at det kan blive en populær sporingsløsning i løbet af få år - ikke mindst blandt cykel-ejere, fordi der på nuværende tidspunkt er utroligt langt mellem opklaringerne af cykeltyverier.

Firmaet fortæller, at man har indgået et samarbejde med den tyske cykellygte-producent ABUS, hvor enheden indbygges i cykeludstyr, bl.a. i en ny baglygte, så cyklen kan genfindes. I 2010 blev der i Danmark stjålet 71.736 cykler - det svarer til ca. 200 cykler om dagen.

Men dimsen skal også bruges til at spore scootere, motorcykler, skov- og parkmaskiner og bådudstyr.

Enheden udnytter udsender et signal, der opfanges af postvæsenet køretøjer og bygninger, og som efterfølgende videresendes til et onlinesystem. Diims holder strøm i to år, og når det er tid til at skifte batteri, får man automatisk besked.

I modsætning til systemer med gps-sporing er der ikke tale om et realtids-system, hvor man hele tid kan følge enheden online. Diims fortæller kun om positionen, når enheden har været i nærheden af postvæsenets antennesystem.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere