Artikel top billede

(Foto: unknown)

Træt af Google? Her er otte alternativer

Træt af at sende hele din søgehistorik til Google? Her er otte mulige alternativer til Google.

Det er meget rammende blevet sagt, at Google sandsynligvis ved mere om dig, end din mor gør. Og Google bliver hele tiden klogere.

Hvis du mener, at Googles voksende viden om dig skal begrænses, er der trods firmaets dominans en række alternativer. Vi har fundet otte her:

1. BING
Bing er Microsofts satsning i at vinde markedsandel tilbage fra Google.

Microsoft var så selvsikker på Bings kvalitet i 2012, at de lancerede tjenesten BingItOn, hvor man kunne lave "blindsøgninger" mellem Google og Bing for at indikere, at de to søgemaskiner begge giver gode resultater. Tjenesten er dog lukket igen.

Bing kan efterhånden anses som en hæderlig udfordrer til Google men mange søgeresultater rammer mest præcist på det amerikanske marked.

2. DUCKDUCKGO
DuckDuckGo er en minimalistisk søgemaskine, der minder meget om Googles første år, hvor fokus stadig var på søgninger - frem for mail, kontorpakker og korttjeneste.
Søgemaskinen adskiller sig fra Google ved, at der ikke gemmes oplysninger om brugerens søgehistorik. En feature som firmaet altid nævner i sin markedsføring.

3. HAKIA
Hakia har eksisteret siden 2004 og forsøger at vinde frem på semantiske søgninger, hvor søgealgoritmerne tager hensyn til sammenhænge, kontekst og ords forskellige betydninger.

4. CLUSTY
Clusty er en søgemaskine udviklet af firmaet Yippy, der proklamerer at have verdens mest sikre og familievenlige søgemaskine. Derfor skulle resultaterne være mere stuerene end hos konkurrenterne.

5. ASK
Ask.com er en gammel spiller, som stadig holder sig ung. Brug den som almindelig søgemaskine eller hent konkrete svar på spørgsmål om alt mellem himmel og jord, som andre brugere har besvaret.

6. BLEKKO
Blekko er blevet udråbt til at være Google-dræber ved at nytænke måden at søge på. Men den er stadig forbeholdt søge-nørder. Resultaterne forsøges at holdes spamfri via menneskelig redigering af indholdet. Og så adskiller Blekko sig ved sine "slashtags", som kan bruges til at lave præcise søgekriterier.

7. QUINTURA
Hvis du bruger Quintura, sender du ikke dine søgninger til Google. Til gengæld sender du dem til Rusland. Quintura anvender den russiske søgemaskine Yandex.
Firmaet beskriver sig som et supplement til andre søgemaskiner, som man kan bruge til at komme dybere i søgninger. Både via online søgemaskinen og en desktop-klient. Firmaet har også en børnevenlig browser, der bruger sit eget lukkede søgeunivers.

8. IXQUICK
Hollandske Ixquick forsøger også at vinde brugere ved at love dem større beskyttelse af deres oplysninger. Der gemmes ikke ip-adresser, og de anonyme oplysninger, der husker de seneste søgninger, slettes efter 90 dage, hvis brugeren ikke er aktiv i perioden.

Kender eller bruger du andre Google-alternativer? Så giv lyd i kommentarfeltet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere