Artikel top billede

Sikkerhed i din webshop: Sådan vælger du det rigtige system

Når du driver e-butik, skal du have styr på sikkerheden. ComON gennemgår de allervigtigste ting, som du skal holde øje med, før du vælger system til din webshop.

Langt de fleste webshop-ejere vælger at investere i en standardløsning, som kan tilpasses grafisk. 

Og så skulle man tro, at sikkerheden er i orden.

"Sådan er verden bare ikke i virkeligheden," siger Thomas Wong, der er chef- og sikkerhedskonsulent i sikkerhedsvirksomheden FortConsult.

Når du starter en webshop, er du derfor nødt til at fokusere på, at din webshop-løsning ligger på et sikkert system.

Tjek trusselsbilledet

Ifølge Thomas Wong bør man kigge på sikkerhedsbilledet for den software, som man vælger at basere sin shopløsning på.

"Er de kendt for mange sikkerhedshuller? Det er en rigtig god idé at se, hvor hurtige de har været til at lukke hullerne, når de er opstået, og det kan godt være lidt svært," siger Thomas Wong og understreger, at der ikke er nogen nem løsning på den udfordring.

Han anbefaler dog, at du prøver med en simpel søgning i Google.

"Du kan i en simpel google-søgning skrive navnet på softwaren og ordet 'vulnerabilities' eller lignende. Så kan det være, at du får nogle spændende resultater frem, hvor du kan læse andres erfaringer med den pågældende software," forklarer Thomas Wong.

Det er dog langt fra nok, at du kontrollerer sikkerhedsbilledet.

Derfor er nul huller ikke et kvalitetsstempel i sig selv

At du ikke møder erfaringer med sikkerhedshuller, betyder ikke, at den løsning, du undersøger, er sikker, påpeger Thomas Wong.

"Hvis jeg udviklede et shop-system i morgen, ville det se ud, som det var sikkert, fordi der endnu ikke var fundet sårbarheder," siger han.

Det er der ifølge Thomas Wong to klokkeklare årsager til: Der er ingen, der bruger det, og det er ikke særlig kendt.

"Det er ligesom, når Windows får tæsk for at være usikkert, men der er altså også flest, der bruger det. Derfor er der også flere, der gider lægge energi i at finde nogle huller i det," forklarer Thomas Wong.

Hold systemet opdateret

Når du har valgt din shop-løsning og fået nogle anbefalinger fra andre, er du nødt til at sikre dig, at dit system hele tiden er opdateret. 

Det er de færreste mennesker, der starter en webshop, som selv åbner kodemaskinen op og begynder at kode og designe webshoppen, så den ser lækker ud. 

Derfor kan du ifølge Thomas Wong godt blive snydt, hvis du får det lavet ude i byen af et eksternt firma eller web-bureau.

"Når der så kommer en opdatering til systemet, vil web-bureauet ikke garantere, at siden stadigvæk fungerer, hvis du installerer opdateringen," siger Thomas Wong.

Det betyder, at du skal huske at sikre dig, at din side også virker efter en opdatering, hvis du vælger at lade andre stå for designet.

"Alternativt skal du sørge for, at de (bureauet, red.) forpligter sig til at rette designet til, hvis der kommer opdateringer, der får indflydelse på det," lyder anbefalingen fra Thomas Wong.

Løbende vedligeholdelse er dog ikke nok, hvis du vil holde de ubudne gæster væk fra din webshop.

Hvis du ikke har forstand på det tekniske, er Thomas Wongs bedste råd at købe en standard-løsning.

"Medmindre du er en virksomhed, der har kundefundamentet i forvejen, bør du købe systemet ude i byen og bruge lidt penge på design i stedet. Der findes gratis software-løsninger, som virker rigtig godt, så jeg kan ikke se, hvorfor du skal bruge din tid på at kode en webshop fra bunden. Det skulle kun være, hvis du selv sælger webshop-løsninger," siger Thomas Wong.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Intels store plan afsløret: Fire nye generationer af processorer klar inden 2025 - og en helt ny æra er på vej
Intels nye CEO Pat Gelsinger har fremlagt planen for de fem års produkter. Planen rummer hele fire nye processorteknologier og en vild ny standard for produktionsteknologien. Se planerne her.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.