Artikel top billede

Media Markt fanget i at linke til fixet pris-tjek

Vi er billigere, skriger Media Markt ud til kunderne. Som argument linker firmaet til en prissammenlignings-database - men her fortæller man ikke hele sandheden.

Med en stor onlineoffesiv fortæller den tyske retailforhandler Media Markt til alle og enhver, at de er billigere end konkurrenterne. Kunderne får endda lov til at tjekke Media Markts påstand realtime. Under varerne på den tyske storforhandlers hjemmeside er der nemlig direkte link til prissammenligner på det tyske prissammenligningssite idealo.de.

Men historien holder ikke fuldstændig vand. Det tyske forhandlermedie CRN har nemlig gået den tyske storforhandler efter i sømmene. CRNs tjek afslørede, at nogle af de prissammenligninger som Media Markt linker til er fixede.

I et eksempel med en Motorola Razr mobiltelefon linker Media Markt til en søgning, hvor de selv kommer øverst i søgningen, som den billigste (362 Euro). Og dog. Media Markt kommer øverst i søgningen, men i selve listen kommer Amazon ud med lavere pris end Media Markt (359 Euro).

Ikke nok med det. CRN foretog også en søgningen uden at gå via Media Markts direkte link ind på Idealo.de. Og her bliver resultatet endnu mindre flatterende for Media Markt. Her dukker pludselig en helt ny spiller, Base, op på listen med en endnu lavere pris - nemlig 349 Euro.

Ifølge tyske CRN er der derfor snarere tale om billige tricks end lave priser.

Metoden er dog ifølge tyske CRN ikke uden for lovens grænser, selv om kunderne forledes til at tro, at det forholder sig sådan.

Media Markt har nemlig lavet nogle forbehold, der gør det svært at ramme dem gennem tysk lovgivning. Desuden er der den detalje, at hvis man ser godt efter de søgeresultater, som Idealo.de viser på sin hjemmesider, så er Media Markts tilbud mærket "annonce".

Tyske CRN konkluderer derfor, at man ikke længere skal tro på "uafhængige" prissammenligninger.

Læs mere:




IT-JOB

AP Pension

Arkitekturchef

Politiets Efterretningstjeneste

Digital workplace- /klientspecialister til PET

Formpipe Software A/S

Market Manager

Optum Computational Engineering ApS

SW developer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere