Artikel top billede

Media Markt fanget i at linke til fixet pris-tjek

Vi er billigere, skriger Media Markt ud til kunderne. Som argument linker firmaet til en prissammenlignings-database - men her fortæller man ikke hele sandheden.

Med en stor onlineoffesiv fortæller den tyske retailforhandler Media Markt til alle og enhver, at de er billigere end konkurrenterne. Kunderne får endda lov til at tjekke Media Markts påstand realtime. Under varerne på den tyske storforhandlers hjemmeside er der nemlig direkte link til prissammenligner på det tyske prissammenligningssite idealo.de.

Men historien holder ikke fuldstændig vand. Det tyske forhandlermedie CRN har nemlig gået den tyske storforhandler efter i sømmene. CRNs tjek afslørede, at nogle af de prissammenligninger som Media Markt linker til er fixede.

I et eksempel med en Motorola Razr mobiltelefon linker Media Markt til en søgning, hvor de selv kommer øverst i søgningen, som den billigste (362 Euro). Og dog. Media Markt kommer øverst i søgningen, men i selve listen kommer Amazon ud med lavere pris end Media Markt (359 Euro).

Ikke nok med det. CRN foretog også en søgningen uden at gå via Media Markts direkte link ind på Idealo.de. Og her bliver resultatet endnu mindre flatterende for Media Markt. Her dukker pludselig en helt ny spiller, Base, op på listen med en endnu lavere pris - nemlig 349 Euro.

Ifølge tyske CRN er der derfor snarere tale om billige tricks end lave priser.

Metoden er dog ifølge tyske CRN ikke uden for lovens grænser, selv om kunderne forledes til at tro, at det forholder sig sådan.

Media Markt har nemlig lavet nogle forbehold, der gør det svært at ramme dem gennem tysk lovgivning. Desuden er der den detalje, at hvis man ser godt efter de søgeresultater, som Idealo.de viser på sin hjemmesider, så er Media Markts tilbud mærket "annonce".

Tyske CRN konkluderer derfor, at man ikke længere skal tro på "uafhængige" prissammenligninger.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere