Artikel top billede

Foto: Robert Hendel.

3 bekræfter: Sms-beskeder går tabt med 4G-forbindelse

Risiko for dansk sms-kaos: Beskeder når ikke frem, når der bruges 4G.

En stor del af dine sms-beskeder går sandsynligvis tabt, hvis du bruger teleselskabet 3's 4G-netværk (LTE).


Stine Green Paulsen, kommunikationschef hos 3, bekræfter nu over for ComON, at 3 i øjeblikket er ramt af et problem, der betyder, at sms-beskeder ikke når frem til modtageren, hvis selskabets 4G-net bliver anvendt.

Et forsøg som ComON udførte tirsdag viste, at otte ud af 20 afsendte sms-beskeder gik tabt, når de blev afsendt fra en 3G-telefon til en 4G-telefon.

"Da vi talte sammen i går, virkede det ikke, som om der var noget problem. Men nu har vi fået flere meldinger om folk, der oplever, at deres sms-beskeder ikke når frem, og vi kan se, at der er et reelt problem. Jeg oplevede det faktisk også selv i aftes," siger Stine Green Paulsen.

Ikke kun iPhones

Selv om problemet blev identificeret, umiddelbart efter at Apple åbnede for brug af 4G-nettet på iPhone 5-telefoner i Danmark, er problemet ikke isoleret til Apple-telefoner, men opstår tilsyneladende ved brug med alle slags 4G-telefoner.

ComON skrev tidligere, at problemet opstår, når beskederne sendes på tværs af 3G- og 4G nettet. 

Men ifølge Stine Green Paulsen er problemet og dets årsag endnu ikke identificeret. På nuværende tidspunkt ved selskabet blot, at problemet opstår, når der er en 4G-telefon involveret.

Hun ved endnu ikke, om problemet kun opstår, når der kommunikeres mellem to telefoner på 3's netværk, eller om det er tilstrækkeligt, at blot den ene telefon anvender 3's net. Men en 3-kunde oplyser til ComON, at han også oplever, at beskeder går tabt, når de afsendes til ham fra andre netværk end 3's. 


Ved ikke, hvornår problemet er løst
3 kan heller ikke sige noget om, hvornår problemet forventes at være løst.

"Det kan vi først sige, når vi kender problemets årsag. Men jeg kan sige, at vores teknikere i øjeblikket arbejder på højtryk for at få det løst," siger hun.

Indtil da vil iPhone-brugere sandsynligvis kunne undgå at blive ramt af problemet, hvis de vælger at afsende iMessages i stedet for sms-beskeder. Men som bekendt kan iMessages kun anvendes mellem Apple-enheder.

Er du i tvivl om hvorvidt du afsender iMessages, kan en iMessage genkendes på, at taleboblen er blå i stedet for grøn i din iPhones besked-app.

Læs også:

Sms-beskeder går tabt: 3 ramt af 4G-koks efter iPhone-opdatering 

 Nu får din iPhone 4G: iOS 6.1 er klar til download




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere