Artikel top billede

Atea i nyt nordisk storopkøb

Køber sig ind i infrastruktur og teleforhandlere med kontorer i 10 byer.

90 millioner kroner. Det er, hvad Atea fortæller, at de må bløde for to nye opkøb, som befæster forhandlerens position i Sverige og Norge. Det er henholdsvis infrastruktur-forhandleren Exait i Nordsverige og den norske mobil og televirksomhed Itale.

Med købet af den svenske infrastrukturforhandler Exait får Atea et godt fodfæste i det nordlige Sverige.

Med 91 ansatte og en årlig omsætning på 112 millioner kroner er Exait ud over et kontor i Stockholm også til stede i fire byer i Nordsverige.

"Den nordligste del af vores land er inde i en meget ekspansiv fase med blandt andet nysatsningen indenfor mineindustrien og internationale datacentre," lyder det fra Ateas svenske direktør Carl-Johan Hultenheim.

Atea lægger godt 40 millioner kroner på bordet for Exait.

Samtidig med opkøbet af Exait i Sverige har Atea hapset den norske telekommunikationsforhandler Itale, som har 25 ansatte og en forventet omsætning på 115 millioner kroner. Dermed får Atea et solidt fodfæste på teleløsninger til både private og offentlige kunder.

Opkøbet er et led i Ateas mål om at få et solidt fodfæste på markedet for mobile terminaler.

Atea opgiver prisen for Itale til at være 49 millioner.

Begge opkøb er afhængige af godkendelser fra myndighederne og aktionærerne, men Atea regner med, at opkøbene er gennemført i løbet af en måneds tid.

Tilsammen forventes de to opkøb at give Atea en ekstra omsætning på 200 millioner kroner i 2013.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.