Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Atea i nyt nordisk storopkøb

Køber sig ind i infrastruktur og teleforhandlere med kontorer i 10 byer.

90 millioner kroner. Det er, hvad Atea fortæller, at de må bløde for to nye opkøb, som befæster forhandlerens position i Sverige og Norge. Det er henholdsvis infrastruktur-forhandleren Exait i Nordsverige og den norske mobil og televirksomhed Itale.

Med købet af den svenske infrastrukturforhandler Exait får Atea et godt fodfæste i det nordlige Sverige.

Med 91 ansatte og en årlig omsætning på 112 millioner kroner er Exait ud over et kontor i Stockholm også til stede i fire byer i Nordsverige.

"Den nordligste del af vores land er inde i en meget ekspansiv fase med blandt andet nysatsningen indenfor mineindustrien og internationale datacentre," lyder det fra Ateas svenske direktør Carl-Johan Hultenheim.

Atea lægger godt 40 millioner kroner på bordet for Exait.

Samtidig med opkøbet af Exait i Sverige har Atea hapset den norske telekommunikationsforhandler Itale, som har 25 ansatte og en forventet omsætning på 115 millioner kroner. Dermed får Atea et solidt fodfæste på teleløsninger til både private og offentlige kunder.

Opkøbet er et led i Ateas mål om at få et solidt fodfæste på markedet for mobile terminaler.

Atea opgiver prisen for Itale til at være 49 millioner.

Begge opkøb er afhængige af godkendelser fra myndighederne og aktionærerne, men Atea regner med, at opkøbene er gennemført i løbet af en måneds tid.

Tilsammen forventes de to opkøb at give Atea en ekstra omsætning på 200 millioner kroner i 2013.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du tilgangen til netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere