Skat jagter moms-snyd i webbutikker

En stor del af den danske e-handel går til udlandet. Nu vil Skat kigge nærmere på de udenlandske netbutikker.

Den danske detailhandel flytter i stigende grad ud på nettet, men mange ordrer ender hos udenlandske netbutikker. De seneste tal fra Foreningen for Dansk Internet Handel (FDIH) viser, at danskerne købte for 51 mia. kr. på nettet i 2012, og en femtedel af disse penge landede hos udenlandske netbutikker.

FDIH har i den forbindelse opfordret Skat til at sikre, at netbutikker i EU afregner dansk moms, når de er forpligtet til det. Nu har Skat taget bolden op og indledt en større kampagne, hvor man vil se nærmere på de udenlandske butikker.

Skat fortæller, at der er konstateret eksempler på, at netbutikker, som retter hele salget mod danske kunder, anvender udenlandske domæner og serverplaceringer i et forsøg på at undgå at betale de korrekte danske skatter. Her er der altså tale om en proforma-flytning til udlandet, hvor formålet udelukkende er at slippe for at betale skatter og afgifter.

Skat har i 2012 undersøgt over 200 udenlandske sites, og i mere end 40 tilfælde er der rettet henvendelse til udenlandske skattemyndigheder om assistance. Det har skaffet 27 millioner kroner i kassen.

I 2013 vil Skat nu målrettet sætte ind over for netbutikker, der omgår de danske skatteregler. Det skal sikre at reglerne overholdes af udenlandske butikker, der driver virksomhed i Danmark, og at webbutikker ikke proforma flytter deres aktiviteter til udlandet.

Skats søgerobot har foreløbigt fundet omkring 500 sites, der nu skal undersøges nærmere. Der skal fokuseres på hjemmesider med særlige betalingsformer og hjemmesider, der umiddelbart virker mistænkelige. Det kan f.eks. være salg af ulovlige varer.

Der gælder de samme regler for e-handel og for fysisk salg - men forskellen er blot, at webbutikker er nemmere at flytte end fysiske butikker.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft klar med splinternye bærbare: Endelig undgår selskabet en fatal fejltagelse
Microsoft er klar med fjerde generation af sin Surface Laptop. Og her undgår Microsoft omsider at være for karrig med lagerpladsen.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.