Artikel top billede

Skat jagter moms-snyd i webbutikker

En stor del af den danske e-handel går til udlandet. Nu vil Skat kigge nærmere på de udenlandske netbutikker.

Den danske detailhandel flytter i stigende grad ud på nettet, men mange ordrer ender hos udenlandske netbutikker. De seneste tal fra Foreningen for Dansk Internet Handel (FDIH) viser, at danskerne købte for 51 mia. kr. på nettet i 2012, og en femtedel af disse penge landede hos udenlandske netbutikker.

FDIH har i den forbindelse opfordret Skat til at sikre, at netbutikker i EU afregner dansk moms, når de er forpligtet til det. Nu har Skat taget bolden op og indledt en større kampagne, hvor man vil se nærmere på de udenlandske butikker.

Skat fortæller, at der er konstateret eksempler på, at netbutikker, som retter hele salget mod danske kunder, anvender udenlandske domæner og serverplaceringer i et forsøg på at undgå at betale de korrekte danske skatter. Her er der altså tale om en proforma-flytning til udlandet, hvor formålet udelukkende er at slippe for at betale skatter og afgifter.

Skat har i 2012 undersøgt over 200 udenlandske sites, og i mere end 40 tilfælde er der rettet henvendelse til udenlandske skattemyndigheder om assistance. Det har skaffet 27 millioner kroner i kassen.

I 2013 vil Skat nu målrettet sætte ind over for netbutikker, der omgår de danske skatteregler. Det skal sikre at reglerne overholdes af udenlandske butikker, der driver virksomhed i Danmark, og at webbutikker ikke proforma flytter deres aktiviteter til udlandet.

Skats søgerobot har foreløbigt fundet omkring 500 sites, der nu skal undersøges nærmere. Der skal fokuseres på hjemmesider med særlige betalingsformer og hjemmesider, der umiddelbart virker mistænkelige. Det kan f.eks. være salg af ulovlige varer.

Der gælder de samme regler for e-handel og for fysisk salg - men forskellen er blot, at webbutikker er nemmere at flytte end fysiske butikker.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere