Artikel top billede

Historisk Apple-angreb sporet til Østeuropa

Det seneste store angreb mod Apple er forbundet med lignende aktioner mod Facebook og Twitter, og det ser ud til, at bagmændene skal findes i Rusland eller andre dele af Østeuropa.

Tidligere i dag kunne ComON fortælle, at både Apple-ansatte og Mac-brugere har været udsat for et historisk stort angreb, hvor deres computere er blevet inficeret med malware. De it-kriminelle har udnyttet en Java-sårbarhed, som nu er lukket med en opdatering. Det er den samme sårbarhed, som også blev udnyttet til at trænge ind på en række Facebooks-ansattes computere.

Ifølge nyhedsbureauet Bloomberg er der en direkte forbindelse mellem angrebet på Apple og lignende elektroniske indbrud hos Facebook, Twitter og en række andre amerikanske virksomheder i den seneste tid.

Det ser ud til, at hackerne har været på jagt efter forretnings-hemmeligheder, informationer om nye produkter og andet, som de kan sælge på det sorte marked. Det er markant anderledes end de mange angreb, der menes at være sporet til Kina. Her er det typisk informationer om landets egne politiske dissidenter, som hackerne har været på jagt efter.

En aktuel undersøgelse har sporet mange af angrebene til en hemmelighedsfuld kinesisk hærenhed med hovedkvarter i Shanghai.

Men denne gang ser det ud til, at bagmændene skal findes et andet sted. Efterforskerne mener, at en kriminel bande i Rusland eller et andet østeuropæisk land kan stå bag. De har sporet en af bandens servere til en hosting-udbyder i Ukraine.

Samtidig er det nu afsløret, at de Apple-ansatte har fået deres computere inficeret med malware efter et besøg på et websted for mobile udviklere, iphonedevsdk.com. Hackerne havde på forhånd infiltreret dette websted og brugte det så til at plante malware hos de besøgende. Det kaldes også for et "waterhole" angreb, fordi ofrene selv søger hen til kilden.

I dette tilfælde har hackerne brugt webstedet til at inficere tilfældige udviklere og har så benyttet deres computere til at trænge dybere ind i de pågældende virksomheders netværk.

Hos AllThingsD advarer man da også mod at besøge det pågældende websted, der stadig kan være inficeret med skadelig software.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere