Artikel top billede

Nu har Hollywood indledt jagten på pirat-apps

Filmselskaberne går nu efter mobile apps, som bruger billeder og klip fra film uden tilladelse.

De fem største filmselskaber har alle henvendt sig til Google for at få fjernet Android-apps med pirat-indhold. Det melder Reuters. Det er typisk apps, som bruger billeder og videoklip fra film som "Hobbitten" eller tv-programmer som "Glee" uden tilladelse.

I takt med at mobile apps har udviklet sig til en stor succes og en god forretning, er problemet med piratkopieret indhold også vokset.

Ifølge BBC viser en undersøgelse, at 90 pct. af alle apps, der er relateret til Oscar-prisuddelingen, bruger copyright-beskyttet materiale uden de nødvendige rettigheder.

Hollywood-industrien finkæmmer nu de forskellige app stores for at finde apps med fotos eller andet materiale fra film og tv. Problemet er særlig stort i Android-butikken, hvor kontrollen er mindre skrap end i Apples App Store.

Det seneste eksempel er en Android-app kaldet "Hobbit 3D Wallpaper HD", hvor man kan vælge billeder fra Tolkien-filmen og bruge dem som baggrund til sin mobil. Der er bare lige det problem, at app-skaberne har glemt at spørge om lov. Filmselskabet kontaktede Google og fik fjernet app'en.  

Tidligere har filmselskaber krævet, at Google, Apple og andre skulle fjerne apps med indhold fra film som "Ted", "Spiderman" og "Green Lantern".

Filmforbundet Motion Picture Association of America (MPAA) bruger malware-spøgelset til at skræmme brugerne fra at hente pirat-apps.

"Du kan risikere at blive inficeret med malware, og du får heller ikke det kvalitets-produkt, som du kan forvente fra et voksende antal af legitime kilder," siger en talsmand for forbundet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.