Artikel top billede

Nu har Hollywood indledt jagten på pirat-apps

Filmselskaberne går nu efter mobile apps, som bruger billeder og klip fra film uden tilladelse.

De fem største filmselskaber har alle henvendt sig til Google for at få fjernet Android-apps med pirat-indhold. Det melder Reuters. Det er typisk apps, som bruger billeder og videoklip fra film som "Hobbitten" eller tv-programmer som "Glee" uden tilladelse.

I takt med at mobile apps har udviklet sig til en stor succes og en god forretning, er problemet med piratkopieret indhold også vokset.

Ifølge BBC viser en undersøgelse, at 90 pct. af alle apps, der er relateret til Oscar-prisuddelingen, bruger copyright-beskyttet materiale uden de nødvendige rettigheder.

Hollywood-industrien finkæmmer nu de forskellige app stores for at finde apps med fotos eller andet materiale fra film og tv. Problemet er særlig stort i Android-butikken, hvor kontrollen er mindre skrap end i Apples App Store.

Det seneste eksempel er en Android-app kaldet "Hobbit 3D Wallpaper HD", hvor man kan vælge billeder fra Tolkien-filmen og bruge dem som baggrund til sin mobil. Der er bare lige det problem, at app-skaberne har glemt at spørge om lov. Filmselskabet kontaktede Google og fik fjernet app'en.  

Tidligere har filmselskaber krævet, at Google, Apple og andre skulle fjerne apps med indhold fra film som "Ted", "Spiderman" og "Green Lantern".

Filmforbundet Motion Picture Association of America (MPAA) bruger malware-spøgelset til at skræmme brugerne fra at hente pirat-apps.

"Du kan risikere at blive inficeret med malware, og du får heller ikke det kvalitets-produkt, som du kan forvente fra et voksende antal af legitime kilder," siger en talsmand for forbundet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?