Artikel top billede

Nytårskoks: Vognlæs endte i forkert regnskabsår

Distributør får rettet op på regnskab efter optællingsfejl.

Et enkelt vognlæs varer kan have stor betydning for, om et regnskab giver overskud eller underskud. Sådan er virkeligheden for Hørsholm-distributøren Noblelink, som kommer ud med et pænt plus på årets regnskab.

Der er dog lige den detalje, at overskuddet på 746.000 kroner før skat burde være fordelt ud på flere regnskabsår. Det kommer vi tilbage til.

Store varepartier, der kommer ind på det danske marked til ekstremt lave priser, har nemlig også indflydelse på årets regnskab.

Det fortæller direktør Bjørn Arildsen. Han angiver det som en af grundene til, at Noblelink de sidste par år har kørt med et lidt lavere overskud end før finanskrisen.

"Det danske marked bliver jævnligt oversvømmet af produkter, som på mystisk vis bliver solgt til lavere priser end de priser, som producenterne sælger dem til. De kommer ind via brokere, som har fået dem fra lande, hvor varerne kører rundt gennem mange led, før de bliver solgt til væsentlig lavere priser. Det er Getmore-modellen om igen. Det sker hyppigere og hyppigere og er med til at holde priserne på et meget lavt stade," lyder det lakonisk fra Bjørn Arildsen.

Han har netop afleveret et overskudsregnskab for 2012. 

Bag overskuddet på 746.000 kroner, som Bjørn Arildsen er meget tilfreds med, skjuler der dog sig en historie, som i helikopterperspektiv giver et andet resultat.

Det reelle overskud er nemlig noget lavere og ligger på omkring 100.000 kroner før skat. Det skyldes en fejl i opgørelsen af varelageret.

Som Bjørn Arildsen forklarer det, så blev et vognlæs med varer registreret forkert kort efter nytåret 2011/12. Det betyder, at 644.000 kroner faktisk skal tilbageføres til det forrige regnskabsår.

Det betyder også, at det minus på 584.000 kroner, som Noblelink posterede i 2011, også skal skrives om til et lille overskud.

"Der triller store varepartier ind på begge sider af nytår. Og så er der sket det, at en lastbilfuld er blevet registreret på den forkerte side af årsskiftet," fortæller Bjørn Arildsen.

Derfor kommer det reelle overskudsbillede til at vise to år i træk, der ligger på omkring 100.000 kroner i overskud

Det er væsentlig lavere end før finanskrisen, hvor overskuddene var op mod ti gange større. Det tilskriver Bjørn Arildsen det økonomiske klima.

"Så jeg er jo egentlig tilfreds, fordi det følger trenden. Vi holder fortsat fokus på at lave en god forretning. Vi har undladt de vilde eventyr, fordi vi alligevel ikke kan konkurrere med broadlinerne. Det er årsagen til, at vi har levet godt og længe," siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.