Artikel top billede

Nytårskoks: Vognlæs endte i forkert regnskabsår

Distributør får rettet op på regnskab efter optællingsfejl.

Et enkelt vognlæs varer kan have stor betydning for, om et regnskab giver overskud eller underskud. Sådan er virkeligheden for Hørsholm-distributøren Noblelink, som kommer ud med et pænt plus på årets regnskab.

Der er dog lige den detalje, at overskuddet på 746.000 kroner før skat burde være fordelt ud på flere regnskabsår. Det kommer vi tilbage til.

Store varepartier, der kommer ind på det danske marked til ekstremt lave priser, har nemlig også indflydelse på årets regnskab.

Det fortæller direktør Bjørn Arildsen. Han angiver det som en af grundene til, at Noblelink de sidste par år har kørt med et lidt lavere overskud end før finanskrisen.

"Det danske marked bliver jævnligt oversvømmet af produkter, som på mystisk vis bliver solgt til lavere priser end de priser, som producenterne sælger dem til. De kommer ind via brokere, som har fået dem fra lande, hvor varerne kører rundt gennem mange led, før de bliver solgt til væsentlig lavere priser. Det er Getmore-modellen om igen. Det sker hyppigere og hyppigere og er med til at holde priserne på et meget lavt stade," lyder det lakonisk fra Bjørn Arildsen.

Han har netop afleveret et overskudsregnskab for 2012. 

Bag overskuddet på 746.000 kroner, som Bjørn Arildsen er meget tilfreds med, skjuler der dog sig en historie, som i helikopterperspektiv giver et andet resultat.

Det reelle overskud er nemlig noget lavere og ligger på omkring 100.000 kroner før skat. Det skyldes en fejl i opgørelsen af varelageret.

Som Bjørn Arildsen forklarer det, så blev et vognlæs med varer registreret forkert kort efter nytåret 2011/12. Det betyder, at 644.000 kroner faktisk skal tilbageføres til det forrige regnskabsår.

Det betyder også, at det minus på 584.000 kroner, som Noblelink posterede i 2011, også skal skrives om til et lille overskud.

"Der triller store varepartier ind på begge sider af nytår. Og så er der sket det, at en lastbilfuld er blevet registreret på den forkerte side af årsskiftet," fortæller Bjørn Arildsen.

Derfor kommer det reelle overskudsbillede til at vise to år i træk, der ligger på omkring 100.000 kroner i overskud

Det er væsentlig lavere end før finanskrisen, hvor overskuddene var op mod ti gange større. Det tilskriver Bjørn Arildsen det økonomiske klima.

"Så jeg er jo egentlig tilfreds, fordi det følger trenden. Vi holder fortsat fokus på at lave en god forretning. Vi har undladt de vilde eventyr, fordi vi alligevel ikke kan konkurrere med broadlinerne. Det er årsagen til, at vi har levet godt og længe," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere