Artikel top billede

Her er Microsofts nye apps til Windows 8

Så har Microsoft opdateret sine vigtigste apps i Windows 8. Se nyhederne her.

Fra i dag er der nye versioner af Microsofts apps Mail, Calendar og People til Windows 8, som ligger klar til download i Windows Store. Senere i år kommer en større opdatering til Windows 8 under kodenavnet "Blue", og det markerer samtidig den første af de årlige opdateringer til Windows.

Men allerede nu er Microsoft altså klar med opdateringer af sine apps i Windows 8. Dermed reagerer Microsoft også på den udbredte kritik af de apps, der er inkluderet i operativsystemet. Mange brugere føler, at de ligner betaversioner snarere end færdige programmer.

Det skal så ændres nu med de nye versioner. Den nye Mail app har et filter, så man kan nøjes med at få vist ulæste beskeder. Der er også nye funktioner til at oprette og slette mapper, og det er blevet lettere at markere alle beskeder i en mappe, så de kan flyttes eller slettes.

Desuden er det nu muligt at markere enkelte e-mails, så de dukker op i en særlig mappe. Det er lettere at tilføje links og lister i sine beskeder, og nu bliver formateringen bevaret, når man tilføjer indhold fra andre applikationer.

For at spare plads er det kun mails fra de seneste to uger, der gemmes lokalt. Denne indstilling kan nu ændres. I den nye version kan man også søge i de mails, som ligger på serveren. Der er nu tættere integration med Microsoft Exchange.

Calendar-applikationen har fået et nyt design og enkelte nye funktioner. Der er blandt andet mulighed for at videresende en invitation og sende en besked til alle deltagerne i en begivenhed.

I Microsofts People-app er der nu mulighed for at skrive statusopdateringer og tweets. Der er også en feed med nyheder fra alle venner, der kan filtreres ud fra bestemte sociale netværk.

Blå Windows er på vej

Den store "Blue" opdatering til Windows 8 kommer altså først senere i år. Det menes, at udviklingen er nået omtrent halvvejs. Den færdige version ventes tidligst til august. En testversion blev lækket i weekenden.

"Blue" er ikke kun kodenavnet for en opdatering til Windows, men også for nye versioner af Windows Phone, Windows Server og de forskellige tjenester i Live-platformen.

Det er altså en bølge af produktopdateringer, som ikke nødvendigvis kommer på den samme dag, men som skulle være klar omtrent på samme tidspunkt.

Der kommer flere mindre fejlrettelser og opdateringer inden Blue, men her er der altså tale om en meget betydelig opdatering af de forskellige platforme.

Microsoft er ved at gennemføre en større omstilling, hvor man tidligere har leveret større opdateringer til sine platforme med to-tre års mellemrum. Nu skal det ske årligt, og Blue bliver den første af disse opdateringer.

Det vides ikke med sikkerhed, hvilke nye funktioner der kommer til at indgå i Blue. Men den lækkede testversion indeholder blandt andet version 11 af Internet Explorer browseren og fire nye apps til startsiden.

Samtidig arbejder Microsoft også på en efterfølger til det aktuelle Windows, der går under betegnelsen Windows 9. Derfor kan der opstå forvirring hos kunderne.

Men Microsoft ventes at betegne Blue som en "opfriskning" af Windows 8 og ikke som et helt nyt operativsystem. Det betyder så også, at Blue bliver gratis for brugerne, ligesom de forskellige Service Packs til tidligere versioner af Windows.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.