Artikel top billede

HP overvejer klage: Gik glip af stor offentlig kontrakt

HP blev som den eneste af de store printproducenter vraget til stor rammeaftale.

HP måtte bide i madrassen, mens konkurrenterne Canon, Konica Minolta, Ricoh, Toshiba TEC, Xerox og Kyocera er blevet godkendt på en ny statslig og kommunal printeraftale i Sverige, Dokumenthantering 2013.

Det var blandt andet på grund af for høje priser, at printergiganten blev frasorteret, skriver Channelworlds svenske søstermedie IT24.

HP er nu gået i tænkeboks for at overveje, om de vil klage over den aftale, som konkurrentenerne forventes at underskrive med Kammarkollegiet og Statens Inköpscental i morgen.

"Lige nu er vi i dialog med Kammarkollegiet om, hvorvidt det er os eller myndighederne, der har tolket pointgivningen fejlagtigt," siger den svenske chef for HP's pc- og printdivision, Stefan Bergdahl, til IT24 i fredags.

Senest i dag vil HP ifølge den svenske HP-chef tage stilling til, hvorvidt selskabet vil indgive en formel klage.

HP har dog bedt de svenske myndigheder om selv at iværksætte en undersøgelse, hvor de vurderer, om pointbedømmelsen i forbindelse med kontrakttildelingen er foregået korrekt.

Stefan Bergdahl mener nemlig, at hvis HP havde fået de point, som selskabet selv mener, at det burde have fået, var HP gået med videre i forløbet og var kommet med på aftalen på trods af de høje priser.

Hvis ikke HP eller en konkurrent i dag klager over udbuddet, eller Kammarkollegiet beslutter selv at indlede en undersøgelse, bliver aftalen skrevet under i morgen - uden HP.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere