Artikel top billede

HP overvejer klage: Gik glip af stor offentlig kontrakt

HP blev som den eneste af de store printproducenter vraget til stor rammeaftale.

HP måtte bide i madrassen, mens konkurrenterne Canon, Konica Minolta, Ricoh, Toshiba TEC, Xerox og Kyocera er blevet godkendt på en ny statslig og kommunal printeraftale i Sverige, Dokumenthantering 2013.

Det var blandt andet på grund af for høje priser, at printergiganten blev frasorteret, skriver Channelworlds svenske søstermedie IT24.

HP er nu gået i tænkeboks for at overveje, om de vil klage over den aftale, som konkurrentenerne forventes at underskrive med Kammarkollegiet og Statens Inköpscental i morgen.

"Lige nu er vi i dialog med Kammarkollegiet om, hvorvidt det er os eller myndighederne, der har tolket pointgivningen fejlagtigt," siger den svenske chef for HP's pc- og printdivision, Stefan Bergdahl, til IT24 i fredags.

Senest i dag vil HP ifølge den svenske HP-chef tage stilling til, hvorvidt selskabet vil indgive en formel klage.

HP har dog bedt de svenske myndigheder om selv at iværksætte en undersøgelse, hvor de vurderer, om pointbedømmelsen i forbindelse med kontrakttildelingen er foregået korrekt.

Stefan Bergdahl mener nemlig, at hvis HP havde fået de point, som selskabet selv mener, at det burde have fået, var HP gået med videre i forløbet og var kommet med på aftalen på trods af de høje priser.

Hvis ikke HP eller en konkurrent i dag klager over udbuddet, eller Kammarkollegiet beslutter selv at indlede en undersøgelse, bliver aftalen skrevet under i morgen - uden HP.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.