Artikel top billede

Stort angreb mod WordPress kan skabe super-botnet

En bølge af angreb har ramt WordPress-installationer. Det kan være et forsøg på at bygge et nyt gigantisk botnet. Se her, hvad du bør gøre for at sikre dig.

Et meget stort antal WordPress-blogs har været under angreb i de sidste dage. Der er tale om et "brute force" angreb mod administrations-siderne, hvor angriberen forsøger at logge sig på med brugernavnet "admin" og tusindvis af forskellige kodeord.

Det ser ud til, at angriberen bruger et botnet med inficerede computere til at ramme Wordpress-installationer. Ifølge HostGator er der registreret angreb fra mere end 90.000 forskellige ip-adresser. Det er computere spredt over hele verden, der er involveret i angrebet, og det tyder også på, at et botnet er involveret.

Målet for angriberen er tilsyneladende at logge ind med administrator-rettigheder for at kunne installere skadelig software og bruge serverne i et helt nyt super-botnet.

CloudFlare skriver, at angriberen bruger et relativt svagt botnet med hjemme-pc'er til at opbygge et meget større netværk af inficerede servere, der så kan bruges i et kommende angreb. Disse større maskiner kan forvolde mere alvorlig skade i et DDoS-angreb (Distributed Denial of Service), fordi de typisk har større båndbredde og kan generere betydelige mængder af trafik.

En lignende taktik blev brugt i et angreb mod amerikanske banker og finansinstitutioner i efteråret 2012.

Det anbefales nu, at alle WordPress-brugere bør ændre deres kodeord, så det overholder de officielle sikkerhedskrav; altså en blanding af små og store bogstaver med specialtegn og en længde på mindst otte tegn.
 
Et andet godt råd er, at man bør bruge WordPress-plugsins som WordFence, der begrænser antallet af mulige login-forsøg.

WordPress har ikke selv en funktion, der sætter en grænse for mængden af login-forsøg. Derfor er det relativt nemt at angribe softwaren med simple scripts, der løber gennem en lang liste med mulige brugernavne og kodeord.

Denne danske blog indeholder en vejledning til, hvordan man kan forbedre sikkerheden i sin WordPress-installation med .htaccess direktiver.

For blogs, der ligger på Wordpress.com, anbefales det at aktivere Two Step Authentication.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere