Artikel top billede

Stort angreb mod WordPress kan skabe super-botnet

En bølge af angreb har ramt WordPress-installationer. Det kan være et forsøg på at bygge et nyt gigantisk botnet. Se her, hvad du bør gøre for at sikre dig.

Et meget stort antal WordPress-blogs har været under angreb i de sidste dage. Der er tale om et "brute force" angreb mod administrations-siderne, hvor angriberen forsøger at logge sig på med brugernavnet "admin" og tusindvis af forskellige kodeord.

Det ser ud til, at angriberen bruger et botnet med inficerede computere til at ramme Wordpress-installationer. Ifølge HostGator er der registreret angreb fra mere end 90.000 forskellige ip-adresser. Det er computere spredt over hele verden, der er involveret i angrebet, og det tyder også på, at et botnet er involveret.

Målet for angriberen er tilsyneladende at logge ind med administrator-rettigheder for at kunne installere skadelig software og bruge serverne i et helt nyt super-botnet.

CloudFlare skriver, at angriberen bruger et relativt svagt botnet med hjemme-pc'er til at opbygge et meget større netværk af inficerede servere, der så kan bruges i et kommende angreb. Disse større maskiner kan forvolde mere alvorlig skade i et DDoS-angreb (Distributed Denial of Service), fordi de typisk har større båndbredde og kan generere betydelige mængder af trafik.

En lignende taktik blev brugt i et angreb mod amerikanske banker og finansinstitutioner i efteråret 2012.

Det anbefales nu, at alle WordPress-brugere bør ændre deres kodeord, så det overholder de officielle sikkerhedskrav; altså en blanding af små og store bogstaver med specialtegn og en længde på mindst otte tegn.
 
Et andet godt råd er, at man bør bruge WordPress-plugsins som WordFence, der begrænser antallet af mulige login-forsøg.

WordPress har ikke selv en funktion, der sætter en grænse for mængden af login-forsøg. Derfor er det relativt nemt at angribe softwaren med simple scripts, der løber gennem en lang liste med mulige brugernavne og kodeord.

Denne danske blog indeholder en vejledning til, hvordan man kan forbedre sikkerheden i sin WordPress-installation med .htaccess direktiver.

For blogs, der ligger på Wordpress.com, anbefales det at aktivere Two Step Authentication.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.