Artikel top billede

Stort angreb mod WordPress kan skabe super-botnet

En bølge af angreb har ramt WordPress-installationer. Det kan være et forsøg på at bygge et nyt gigantisk botnet. Se her, hvad du bør gøre for at sikre dig.

Et meget stort antal WordPress-blogs har været under angreb i de sidste dage. Der er tale om et "brute force" angreb mod administrations-siderne, hvor angriberen forsøger at logge sig på med brugernavnet "admin" og tusindvis af forskellige kodeord.

Det ser ud til, at angriberen bruger et botnet med inficerede computere til at ramme Wordpress-installationer. Ifølge HostGator er der registreret angreb fra mere end 90.000 forskellige ip-adresser. Det er computere spredt over hele verden, der er involveret i angrebet, og det tyder også på, at et botnet er involveret.

Målet for angriberen er tilsyneladende at logge ind med administrator-rettigheder for at kunne installere skadelig software og bruge serverne i et helt nyt super-botnet.

CloudFlare skriver, at angriberen bruger et relativt svagt botnet med hjemme-pc'er til at opbygge et meget større netværk af inficerede servere, der så kan bruges i et kommende angreb. Disse større maskiner kan forvolde mere alvorlig skade i et DDoS-angreb (Distributed Denial of Service), fordi de typisk har større båndbredde og kan generere betydelige mængder af trafik.

En lignende taktik blev brugt i et angreb mod amerikanske banker og finansinstitutioner i efteråret 2012.

Det anbefales nu, at alle WordPress-brugere bør ændre deres kodeord, så det overholder de officielle sikkerhedskrav; altså en blanding af små og store bogstaver med specialtegn og en længde på mindst otte tegn.
 
Et andet godt råd er, at man bør bruge WordPress-plugsins som WordFence, der begrænser antallet af mulige login-forsøg.

WordPress har ikke selv en funktion, der sætter en grænse for mængden af login-forsøg. Derfor er det relativt nemt at angribe softwaren med simple scripts, der løber gennem en lang liste med mulige brugernavne og kodeord.

Denne danske blog indeholder en vejledning til, hvordan man kan forbedre sikkerheden i sin WordPress-installation med .htaccess direktiver.

For blogs, der ligger på Wordpress.com, anbefales det at aktivere Two Step Authentication.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere