Artikel top billede

Hollænder anholdt i sag om gigantisk net-angreb

Det spanske politi har nu anholdt en hollænder, der menes at stå bag et af de mest omfattende net-angreb nogensinde.

I marts udløste en strid mellem organisationen Spamhaus og det hollandske firma Cyberbunker et cyber-angreb, der blev beskrevet som det største i nettets historie. Hacker-angrebet fik angiveligt hastigheden til at falde hos mange populære tjenester som Netflix i hele verden. Nu har politiet i Barcelona anholdt en 35-årig mand, der menes at være bagmanden. Det skriver BBC.

Spamhaus er en privat organisation med kontor i London og Geneve, som hjælper udbydere med at blokere spam og andet uønsket indhold. Til dette formål har Spamhaus en serie af blokerings-lister, der indeholder servere som er kendt for mistænkelig adfærd.  

Tidligere i år var det så servere fra Cyberbunker, der landede på den sorte liste. Cyberbunker er et kontroversielt hosting-selskab - opkaldt efter sit hovedkvarter i en tidligere Nato-bunker - der lover at man vil hoste alt undtagen børneporno og terror-relateret indhold.

Ejeren af Cyberbunker, Sven Olaf Kamphuis, sagde dengang, at Spamhaus har misbrugt sin rolle og ikke har myndighed til at afgøre, hvad der er tilladt på nettet. Det menes at være Kamphuis, som nu er anholdt i Spanien. Politiet omtaler kun den anholdte som "SK".

Den 19. marts startede de elektroniske angreb mod Spamhaus, som hurtigt voksede til et hidtil uset omfang. Spamhaus hyrede firmaet CloudFlare til at beskytte mod angrebene, men det førte blot til, at CloudFlare selv blev et mål.

Der var angiveligt tale om angreb fra flere botnet. De ukendte angribere har sendt beskeder med Spamhaus som afsender til DNS-servere, der så har svaret tilbage med en syndflod af data.

Der er tale om et såkaldt  "DNS amplification attack", hvor man sender en lille forespørgsel til en navneserver med målet som falsk afsender. Denne navnesender returnerer så en stor mængde data.

Ifølge CloudFlare havde angrebet et omfang på 300 gigabit i sekundet og det skulle være en ny rekord, ifølge BBC.

Spamhaus mener at angrebet var hævn for, at man havde placeret Cyberbunker på den sorte liste. I en kommentar til anholdelsen siger selskabet, at man er taknemmelig for samarbejdet for det hollandske politi.

En nærmere beskrivelse af angrebet findes på denne side.

Den anholdte skal nu overføres til Holland. Politiet i Spanien har ransaget det hus hvor han opholdt sig og beslaglagt computere, telefoner og harddiske.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.