Den kinesiske big brother: Derfor vil de tromle os

Klumme: Mens vi holder taler om demokrati, styrer det kinesiske "demokratiske diktatur" landet mod en absolut global førerposition. For kineserne forstår at rage til sig.

Engang i januar talte jeg med en mand, som ved rigtigt meget om, hvad der foregår på det danske net - altså hvem der færdes hvor, og hvad de laver.

Han udtrykte dyb bekymring over de massive kinesiske hackerangreb, som vi allesammen har hørt så meget om.

Han var bekymret over, at han stort set aldrig hørte fra ofrene.

Han håbede på, at det var noget kulturelt betinget - at man er flov over at have haft indbrud og derfor holder kæft.

Men han frygtede, at virksomheder og myndigheder slet ikke havde opdaget, at deres information blev stjålet.

For han var ikke i tvivl om, at kineserne rager information til sig i stor stil.

Og lad os et øjeblik lege, at han har ret.  Hvad vil det så betyde?

Kun et spørgsmål om tid
Først og fremmest vil det så være et spørgsmål om tid, før kineserne producerer næste generation af vores vindmøller, insulin, pumper, og hvad vi ellers synes, vi går og er gode til.

Spørgsmålet er så, om Kina og Indiens massive uddannelser af ingeniører og andre kloge folk ikke snart vil give det samme resultat.

Jeg mener; det kan godt være, at vi danskere er så meget klogere end resten af verden, at vi kan studere mindre, arbejde mindre, drikke mere og alligevel være verdens dygtigste.

Men de mange millioner hårdtarbejdende, målrettede og disciplinerede ingeniører i resten af verden er nok ikke lallende tumper allesammen...

Forbrydelse betaler sig
Dernæst vil det nu være endegyldigt bevist, at forbrydelse betaler sig. Men sådan har det jo altid været.

Jeg skriver dette fra et tog i vild fart gennem et bedårende schweizisk landskab. Ryddeligt, rigt og rent.

Landet er hele verdens hemmelige bankboks, og her er flere milliardærer per indbygger end i noget andet land.

De lever af at give skattely til mafiosoer, svindlere, diktatorer og andet skidtfolk.

Og de er et af verdens rigeste og mest respekterede folkefærd.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
IBM klar med nyt selskab i Danmark: Vil overflytte stort antal medarbejdere fra infrastruktur-forretningen
IBM opretter nyt selskab i Danmark som led i stor opsplitning af selskabet i hele verden. En stort antal medarbejdere skal flyttes over i IBM Ocean.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.