Artikel top billede

Billedet stammer fra zdnet.com

Hackere stjæler millioner af bruger-profiler

Hacker udnyttede lørdag en sårbarhed i Ubuntu's forum, og stak af med næsten to millioner personlige bruger-informationer.

Hvis du er én ud af næsten to millioner brugere, der er registreret på Ubuntu's bruger-forum, så er dit navn, e-mail-adresse og adgangskode nu i hænderne på en hacker.

Det skriver sophos.com.

"Desværre har angriberne fået adgang til alle brugernes brugernavne, adgangskoder og e-mail-adresser fra Ubuntu's forum database," skriver administratorerne fra den populære Linux distribution i en meddelelse til brugerne.

Alle brugernes adgangskoder var dog krypteret i databasen, beroliger administratorerne i beskeden til brugerne.

Ifølge mediet zdnet skulle det angiveligt dreje sig om 1.82 millioner konti, der blev kompromitteret lørdag.

Hacker udnyttede vBulletin sårbarhed

Ifølge en anonym kilde skulle hackeren angiveligt have udnyttet en sårbarhed i den version af vBulletin, som hele Ubuntu's forum er bygget op af.

Hackeren, der stak af med alle informationerne, erstattede den normale hjemmeside med et billede, som samtidig henviste til hackerens Twitter-konto, "Sputn1k_".

Her efterlod hackeren samtidig beskeden "You dun goofed, it's as simple as that".

Ubuntu-brugere raser på Twitter

Det fik flere Twitter-brugere op i det røde felt, her blev flere beskeder afsendt mod personen bag angrebet.

"Du må føle dig stolt af at deface et site drevet af frivillige. De afsætter tid og kræfter på at lave en gratis distro [Linux distribution, red.]. Du er den værste slags 'hacker'," skrev en af brugerne i en besked direkte rettet mod den påståede hackers Twitter-konto.

Andre brugere tog det dog mere roligt.

Da angrebet blev sat ind, fik hackeren også indlagt en funktion på hjemmesiden, der afspillede et stykke musik, og det fik nysgerrige Twitter-brugere til at spørge hackeren, hvilket musik vedkommende havde lagt på hjemmesiden.

Læs også:

Sony idømt millionbøde efter hackerskandale

Dansk virksomhed lækker kundernes private oplysninger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Kan ikke skifte leverandør: Region Sjælland underskriver million-aftale med Oracle uden udbud
Region Sjælland underskriver million-aftale med Oracle, der er eneste selskab, der kan levere den software, som regionen er afhængig af. “Et skifte fra Oracle-teknologi til anden teknologi er noget nær umuligt,” konkluderer regionen.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.