Artikel top billede

Forsker: Nemt at lukke sikkerhedshuller i SIM-kort

Danske og internationale teleselskaber kan nemt dæmme op for misbrug af sikkerhedshuller, der potentielt kan udnyttes af hackere til at aflytte din telefon.

Nyligt opdagede SIM-kort-sårbarheder er nemme for teleselskaberne at dæmme op for. Det fortæller den tyske forsker Karsten Nohl til IDG News Service.

Det handler det om at få lukket to huller, der gør det muligt for hackere, at aflytte og videresende opkald samt udøve decideret svindel med mobilkundens abonnement ved at benytte sig af såkaldte over-the-air (OTA) beskeder, som kun mobilkundens teleselskab og underleverandører bør have adgang til.

Teleselskaber, der benytter sig af de sårbare kort, kan ifølge forskeren selv opdatere kundernes SIM-kort og derved lukke ned for de sårbarheder, kortene indeholder i dag. Og det kan vel at mærke ske uden at forbrugeren lægger mærke til det.

Det var i denne uge selvsamme forsker, Karsten Nohl, som fortalte om de to SIM-kort-sårbarheder.

Sådan kan udbyderne løse problemet

Løsningen er ifølge Karsten Nohl at få opdateret SIM-kort, der benytter sig af den såkaldte DES-krypteringsstandard.

Ifølge forskeren drejer det sig først og fremmest om at få lukket ned for en særlig kommunikation, som SIM-kortet sender til systemer, der forsøger at kommunikere med kortet.

På den måde stopper man muligheden for at den opsnappede kommunikation kan bruges til at bryde krypteringen af det pågældende SIM-kort.

I visse tilfælde kan teleselskaberne endda helt ændre krypteringsmetoden for SIM-kortet fra den sårbare DES-standard til den mere sikre 3DES-standard, fortæller forskeren.

I Danmark er der uvished omkring, hvorvidt televirksomhederne TDC og Telia har kunder, som har fået udleveret de usikre kort, mens virksomhederne 3 og Telenor ikke bruger, og aldrig har brugt DES-standarden. Det kan du læse mere om her.

Læs også:

Flere danske teleselskaber tavse om hullede SIM-kort

Hul i SIM-kort: Hackere kan kontrollere din mobiltelefon




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere