Artikel top billede

Ny direktør for Dell i Danmark: Sådan skal Dell banke alle rivalerne

Med 12 års erfaring i Dell-forretningen er det nu Adam Vieth, der skal sørge for at få den danske Dell-afdeling ud over stepperne, når det handler om services og salg.

Adam Vieth er netop tiltrådt stillingen som øverste ansvarlige for den danske gren af Dell-forretningen. Med 12 års erfaring i koncernen er det en afslappet chef, der nu skal sørge for, at Dell's service-strategi for alvor slår igennem i Danmark.

"Jeg kender virksomheden og mine egne styrker i forhold til organisationen. Så det er med stor ro, at jeg tiltræder stillingen," siger Dell's nye general manager, Adam Vieth, til Computerworld.

Ifølge den nye chef er den største udfordring nu at få brændt Dell-mærket fast i hos offentlige og private virksomheder, når de skal vælge leverandør. Og her er det Dell's nye såkaldte landebaserede strategi, der skal føre ambitionerne ud i livet.

Dell: Vi har ikke været gode nok
Dell's forretning er gennem de seneste fem år blevet drejet fra et benhårdt fokus på rent hardware salg til et fokus på både ydelser og hardware, men det har ikke været et nemt kursskifte, mener den nye Dell-boss.

"Vi har noget vej endnu i forhold til at brande os selv som solution provider, og det hænger sammen med den omfattende transformation, vi har gennemgået over de seneste par år," fortæller Adam Vieth.

Hvad har manglet tidligere?

"Jeg ved ikke, hvad der har manglet. Det er nok mere tiden og de opkøb, vi har gjort, som er ved at være på plads nu med en væg til væg leverandør-løsning. Vi har købt en del software-virksomheder, og at få dem integreret i Dell tager nogle dage."

Senest har Dell opkøbt virksomheden Quest, der har 16 medarbejdere i Danmark.

Landebaseret strategi skal vende skuden

Men nu er tiden inde til at gå offensivt til værks, og her er det særligt Dell's services, der skal bringes i spil.

"Der vil komme væsentlig større fokus på salg af software samt at give vores forhandlere mulighederne for at sælge Dells produkter og løsninger, men det handler også lige så meget om, at få alle medarbejderne til at trække i den rigtige retning," fortæller Adam Vieth.

Hvorfor er markedet for services så vigtigt for Dell?

"Det er helt sikkert for at kunne sælge ind til kunderne gennem totalløsnings-tilbud. Mange taler om, at service kommer i første række, og at hardwaren nu kommer i anden række, så service-forretningen bliver driveren. Jeg vil næsten sige, at det er et must i dag at kunne levere konsulentydelser. Her har vores partnere også en vigtig rolle at spille."

Det bliver i familien

Adam Vieth har været ansat i Dell i de sidste 12 år og har gennem de seneste to år været ansvarlig for det offentlige salg i Danmark. Inden da håndterede han Medium Business i Norden og tidligere Benelux.

"Det er første gang, at jeg har ansvaret for 200 mennesker i en salgsorganisation, men ansvaret for omsætningen har jeg haft før. Blandt andet i udlandet for Dell i Sverige og i min tidligere rolle som ansvarlig for medium business i Norden og Benelux, hvor omsætningen var mere end dobbelt så stor," fortæller Adam Vieth.

Og det kan være sin sag at holde snor i det store antal medarbejdere, men den udfordring klarer Adam Vieth på sin egen måde.

"Jeg har ingen fast plads på kontoret og har valgt ikke at have noget bord. Jeg har min notebook og en tablet, så jeg er en nomade," siger Adam Vieth og afslutter:

"Eneste downside er, at folk ikke kan finde mig."

Læs også:

Dells indtjening styrtdykker - faldet med 72 procent

Michael Dell får grønt lys: Nu skal Dell sælges
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.