Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Kinesisk it-firma køber IBM's server-forretning - betaler milliarder

Kinesisk it-firma lægger milliarder af kroner på bordet for vigtig del af IBM's serverforretning.

Kinesiske Lenovo lægger 12,7 milliarder kroner på bordet for IBM's x86-serverforretning.

Købet er faldet på plads, efter at det for få dage siden kom frem, at parterne var tæt på en aftale.

Det kan du læse mere om her: IBM sælger serverforretning: Forhandler med kinesere

Med købet overtager Lenovo hele IBM's x86-server-hardware-forretning.

Det dækker over hardware-produktlinierne System x, BladeCenter, Flex System, x86-baserede Flex-systemer, NeXtScale og iDataPlex-servere.

IBM beholder sine System z-mainframes, Power Systems, Storage Systems, Power-baserede Flex-servere, PureApplication samt PureData.

Pc-markedet falder

Lenovo købte i 2005 IBM's pc-forretning og er i dag blandt verdens allerstørste leverandører af pc'er.

Selskabet har dog - som de øvrige pc-producenter - mærket, at hele det globale pc-salg er under voldsomt pres for tiden af ikke mindst tablet-computere og smartphones.

Det kan du læse mere om her: Banket i bund: Pc-salget rasler ned.

Den faldende efterspørgsel har fået Lenovo til at udvide sit fokus til også at omfatte smartphones, fjernsyn og flere andre produkttyper.

Købet af IBM's såkaldte low-end serverforretning er et led i denne ekspansion. Det giver det kinesiske selskab et effektivt brohoved ind på det lukrative marked for server-løsninger til erhvervslivet, hvor Lenovo nu skal til at udfordre selskaber som Dell og Hewlett-Packard, der også er hovedkonkurrenterne på pc-markedet.

Lenovo sælger allerede servere i Kina, hvor selskabet for et par år siden indgik en partneraftale med serverselskabet EMC.

Internationalt har Lenovo imidlertid haft svært ved at komme ind på servermarkedet.

Ifølge analysehuset IDC skyldes det ikke mindst, at selskabet ikke har indgået de tætte bånd og samarbejdsaftaler med software-giganterne Microsoft, Oracle og VMware, der er nødvendige for at skabe et effektivt server-økosystem.

På det globale marked står der i dag HP, IBM eller Dell på tre ud af fire solgte servere til erhvervslivet.

"På servermarkedet handler det ikke alene om at producere hardware til den lavest mulige pris og så sælge det. Man er nødt til at have et robust økosystem af løsninger og partnere, som man sammen driver forretningen med," siger IDC-analytiker Rajnish Arora til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Har svært ved at tjene penge

IBM ønsker at skille sig af med forretningsområder med lave indtjeningsmarginer, hvilket er tilfældet for stort set hele hardware-området, som serverforretningen hører under.

IBM's seneste kvartalsregnskab fra oktober var det sjette kvartal i træk med faldende salg - ikke mindst drevet af faldende efterspørgsel på hardware.

IBM tabte således næsten fire milliarder kroner på hardware-forretningen alene i de første tre kvartaler i fjor. I samme periode et år tidligere landede IBM et overskud på 1,4 milliarder kroner på samme område.

I stedet vil IBM fokusere på det langt mere lukrative software og services.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere