Artikel top billede

Derfor må Google og Microsoft snage i dine mails

Microsoft er ikke ene om at fastholde retten til at læse sine brugeres emails. Det gør alle de andre mail-giganter også. Læs her, hvordan det kan lade sig gøre.

Microsoft skabte i sidste uge store overskrifter, da giganten lagde sag an mod en tidligere ansat, der havde lækket tidlige builds af gigantens styresystem.

Historien blev dog først stor, da det kom frem, at Microsoft havde læst en bloggers Hotmail-konto.

Det mente Microsoft at være i sin gode ret til, da det er indskrevet i selskabets regler og betingelser, som alle jo sætter et flueben ved - ofte uden at læse dem.

Men Microsoft er ikke ene om at kræve at kunne læse brugernes mail.

Ifølge en opgørelse fra det britiske medie The Guardian har både Yahoo, Google og Apple indskrevet samme regelsæt i deres betingelser - angiveligt for at beskytte deres forretning.

Accepter og anerkend

Yahoo kræver, at brugerne "accepterer, anerkender og giver samtykke til, at Yahoo kan få adgang til kontooplysninger og indhold... i den tro at sådan en adgang... kan beskytte Yahoo's rettigheder."

Google's regler og betingelser beretter, at brugeren skal "acceptere og være enig i, at Google må få adgang til... brugerens indhold og information, hvis det kan beskytte Googles rettigheder og virksomhed."

Apple har en formulering, der næsten er magen til.

For mange kommer det måske ikke som en overraskelse, at firmaerne kan kigge med i brugernes mail, men tilfældet med Microsoft er første gang, hvor virksomheden har brugt det aktivt i sin interesse.

Google læser selv alle mails, der kommer igennem selskabets system, men kun af en computer og ikke af rigtige mennesker.

Søgegiganten gennemlæser dine mails for specifikke ord, så den kan tildele de rigtige bannerreklamer i mailklienten.

Microsoft ændrer regler
Efter den store medieopmærksomhed på Microsofts adgang til brugerens mail ændrer Microsoft nu sin praksis.

Det betyder, at en ekstern kontrolenhed skal godkende begrundelsen for kontrollæsningen af brugerens mails, før Microsoft må give sig selv adgang til mailadressen. 

Microsoft har samtidig ikke undskyldt selve søgningen.

"En dommer ville jo aldrig give en ransagningskendelse til, at man skal ransage sig selv," siger John Frank, vicepresident hos Microsoft, til The Guardian og tilføjer:

"Derfor giver det heller ikke mening for os at skulle få en dommer til at få os til at ransage vores egen service, men vi vil ikke kontrollere og gennemlæse nogle af vores services, uden at vi har beviser nok til, hvad der svarer til en ransagningskendelse."

Den eneste undtagelse vil være interne undersøgelser af Microsoft-ansatte, der under en efterforskning viser sig at bruge deres private mails til arbejde.

Læs også: Ups: Googles "danske" online-regler står på hollandsk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.